NRK Meny
Normal

Hørt av millioner briter

Selv sier «Dråpe» at de lager stemningsfull musikk med vanskelige temaer i tekstene. Med tre kristiansandere i rekkene er bandet ute med sitt andre album.

Dråpe

Dråpe består av Even Hafnor, Eirik Fidjeland, Ketil Myre, Eirik Kirkemyr og Lars K. Boquist.

Foto: Lars Kristian Boquist

Dråpe består av tre musikere fra Kristiansand og to fra Oslo, der de også har etablert seg.

Bandet har fått gode kritikker for musikken sin i blogger og magasiner, både hjemme og ute. De har spilt på festivaler som Øyafestivalen, Roskilde og Reperbahn Festival. Og denne gangen er de ekstra stolte over å ha blitt oppdaget i England.

Dråpe i studio

Even Hafnor og Eirik Fidjeland i studio hos NRK på Marienlyst.

Hørt av flere millioner

– En av låtene fra plata spilles i en britisk såpeserie som har fire-fem millioner seere, så det er stas, smiler Even Hafnor og Eirik Fidjeland, to av bandets tre sørlendinger.

Den tredje er vokalist Ketil Myre. Ellers består bandet av Eirik Kirkemyr og Lars K. Boquist.

– Ketils karakteristiske stemme preger lydbildet i Dråpe, sier Hafnor og Fidjeland. – Det er også han som skriver tekstene. De handler ofte om såre og vanskelige ting, som vi pakker inn i en «feelgood» atmosfære, forklarer Even Hafnor.

– Kontraster mellom ord og stemninger er et varemerke for Dråpe, legger Eirik Fidjeland til.

Musikalsk har de fem guttene er klar fellesnevner i The Beatles. – Vi er preget av sekstitalls-rock med mye rått gitarspill, forteller Even Hafnor, ogføyer Velvet Underground til lista over viktige forbilder.

Dråpe
Foto: Lars Kristian Boquist

Han legger til at valget de har tatt om å spille i rockeband i Norge i 2015, er et gjennomgangstema i tekstene.

Band koster penger

– Vi bruker mye tid på bandet og vokser litt fra tidligere ungdomsvenner. Og mens vi ser vennene våre etablere seg med leiligheter, hus og bil, opplever vi at det å spille i band ikke er så lukrativt, kommer det fra Even og Eirik.

-Vi trives godt med å bruke mye tid sammen og har heldigvis andre jobber ved siden av. – Noen jobber i barnehage, en med grafisk design og Even jobber med film, forteller Eirik.

Vi i Dråpe har tatt ut lønn en eneste gang, husker Even Hafnor. – Det var i fjor og da fikk vi ett tusen kroner hver, ler han.

I ettermiddag handler det om Dråpes nye plate «Relax/Relapse» på SørlandsScenen.