NRK Meny
Normal

– Skriver bøter så blekket spruter

50 mann fra politiet, tollvesenet og Statens vegvesen deltar i storkontroll på E18 onsdag. Alt fra forsikring og teknisk kontroll, til promille og mobilbruk blir kontrollert.

Storkontroll på E18

Storkontrollen avholdes på rasteplassen Trolldalen mellom Grimstad og Lillesand.

Foto: Kari Jeppestøl Arntzen / NRK

Med en politibil til å sperre veien, blir samtlige kjøretøy på motorveien vinket inn til rasteplassen Trolldalen mellom Grimstad og Lillesand.

– Nå skrives det bøter så blekket spruter og her står biler i kø, mens vegvesenet avskilter, sier UP-sjef Øystein Krogstad.

Flest førere var bøtelagt for å snakke i mobiltelefonen, da NRK besøkte kontrollen på morgenen. Det var også mange som ikke hadde forsikring eller omregistrering i orden.

– Dette gjør vi for sikkerheten til trafikantene på veien. Folk synes det er fint vi er ute og plukker ut det som ikke skal være på veien, sier Krogstad.

Samtlige bilister måtte også blåse i alkometeret.

Avskiltet

Tom Arild Buås avskilter en bil

Denne bilen ble avskiltet på grunn av noen kontrollsedler som ikke var i orden. Føreren hadde i tillegg overlast på tilhengeren.

Foto: Kari Jeppestøl Arntzen / NRK

Flere biler ble avskiltet. Tom Arild Buås i Statens vegvesen måtte frem med skrujernet flere ganger. Har forstår det er kjedelig for dem som blir tatt.

– Det er aldri noe greit å bli avskiltet. Det passer alltid dårlig for alle, men det er vår jobb. Stopper vi en bil som har begjæring for noe, så tar vi skiltene her på kontrollplassen, sier Buås.

Vegvesenet benytter et kamera til å lese skiltene, som automatisk blir sjekket mot registre. Kontrollørene ser med det samme om bilen mangler forsikring, omregistrering eller godkjent EU-kontroll.

Nervøs

NRK snakket med flere bilister da Sørlandssendinga var direkte inne fra stedet onsdag morgen. En ung bilfører fortalte han var nervøs, selv om alt var i orden.

– Jeg fikk lappen for ett år siden og har aldri blitt stoppet i kontroll før. Jeg ble litt nervøs selv om det ikke er noe å være redd for, sa han.

Kontrollen fortsetter utover dagen.

Hør utdrag fra radiosendingen:

Storkontroll på E18

Samtlige biler ble vinket inn og stod i kø for å passere kontrollen.

Foto: Kari Jeppestøl Arntzen / NRK
Promillekontroll

Alle bilførere ble sjekket for promille. Her hadde alle hatt sitt på det tørre da NRK besøkte kontrollen ved åttetiden onsdag morgen.

Foto: Kari Jeppestøl Arntzen / NRK