Hjem fra London med debutplate

Tini Flaat fra Kristiansand er stolt og spent. Hun er hjemme fra London. I bagasjen har hun en fersk debut-CD med Magne Furuholmen som mentor og medspiller på mange plan.

Tini Flaat Mykland

Onsdag ettermiddag entrer Tini SørlandsScenen og torsdag blir det anmeldelse av 'Undo my heart' i ukas Musikksnakk. Kanalen er NRK P1 og klokkeslettet er cirka 16.30 begge dager.

Foto: Linn Charlotte Johannessen

Tini Flaat Mykland

Tini Flaat Mykland er spent på mottakelsen debutplata vil få.

Foto: Linn Charlotte Johannessen

I vel ett år har Tini pendlet til den engelske hovedstaden. Selv mener hun å ha trådd inn i en boble av musikk hver gang hun har gått om bord på London-flyet.

– Det virker i hvert fall sånn på de der hjemme når jeg kommer tilbake, ler hun og innrømmer gjerne at London er blitt hennes musikkunivers.

– Jeg har hatt så utrolig mange flinke folk med meg der. Jeg tror nitti prosent av plata er spilt inn ”live”, der og da. Dermed skjer det noe som ikke er så lett å gjenskape, men som likevel ligger der på bånd, forteller Tini, som har hatt begivenhetsrike år siden hun vinteren 2012 møtte på audition til TV-programmet ”The Voice”.

Furuholmen viktig

– Det har blitt innspillinger, låtskriving og spilling på kjempemasse steder. Og jeg har jo fått lov å kjenne på den tilværelsen jeg gikk og drømte om, forteller Tini som i nettopp ”The Voice” fikk Aha-stjernen Magne Furuholmen som mentor.

Og det samarbeidet har fortsatt. Hun roser hans store betydning for hennes debut-CD ”Undo my heart”.

– Det er veldig gøy å jobbe med ham. Han er en utrolig inspirerende mentor. Han både spiller, skriver låter og produserer, og jeg har fått et skikkelig innblikk i hvordan man jobber i studio, forteller Tini Flaat, som er blitt bitt av det å skrive tekster og lage fortellinger.

Derfor har hun bidratt med tekst på tre av platas ti låter, som alle er på engelsk.

Henter inspirasjon fra barndommen

Kristiansandsjenta fikk også tid til annet enn å jobbe i studio i London. Det vitner låten ”Windowshopping” om.

– Ja, det ble vel litt av det også, ler Tini som nå har bosatt seg i Oslo.

Men når hun skal dypt ned i seg og hente inspirasjon, er det med barndomsminner fra Kristiansand.

– Jeg husker jeg som liten sang i koret Jubilo i Frikirka. Men best husker jeg da jeg var Judith i ”Like til Betlehem” på gamle Agder Teater, sier Tini og forteller om følelsen den gang av å ha hele ensemblet i ryggen og hele salen foran seg mens hun selv sang solo.

– Det er et bilde som stadig dukker opp og som gir meg en utrolig god følelse, sier Tini.

Spent på mottakelsen

Denne uka kommer debutplata hennes i butikkhyllene og Tini ser spent frem til anmeldelser og mottakelse av debut plata.

– Jeg gleder meg til at folk endelig kan høre hva jeg har holdt på med de to siste årene, sier debutanten fra Kristiansand.

– Og ikke minst gleder jeg meg til å møte konsertpublikummet der ute, smiler en fornøyd Tini Flaat Mykland.

Onsdag ettermiddag entrer Tini SørlandsScenen og torsdag blir det anmeldelse av "Undo my heart" i ukas Musikksnakk. Kanalen er NRK P1 og klokkeslettet er cirka 16.30 begge dager.