Hopp til innhold

Hiv o hoi, nå er plata klar

Terje Formoes nye CD er med mange sanger som Kaptein Sabeltann, og noen som visesanger Formoe. På SørlandScenen forteller han om inspirasjon og planer.

Terje Formoe

Terje Formoe besøker SørlandsScenen.

Foto: Janne Aateigen/NRK

I fjor høst kom Terje Formoe i flyt-modus. Dermed ble det ti nye sanger som han nå skal flettes inn i et nytt teaterstykke om Kaptein Sabeltann og Abra Havn.

For Formoe innrømmer gjerne at han både blir inspirert og stolt av nybyggingen i Dyreparken.

Abra i hodet og hjertet

– Det har vært mye Abra Havn i både hjerte og hode mens jeg har skrevet disse sangene, forteller Formoe som har fått hjelp av sin faste (nå
Frankrike-boende) produsent Alf Emil Eik, og mange dyktige små og store musikere.

Selv trekker han frem barna Johanne Regine Svendsberget og Max Key Graarud som gir stemmer til Sunnniva og Pinky.

– De to er kjempeflinke og leverer virkelig på plata, skryter Terje Formoe, som har store planer fremover.

I 2014 er det 25 år siden Kapteinen første gang satte seil i Kjuttaviga i Dyreparken i Kristiansand. Nå skal det markeres med et stort sang-show på Chat Noir i Oslo.

I januar har Formoe leid det tradisjonsrike teaterstedet og skal selv ha rollen som Kaptein Sabeltann og som fortelleren på scenen.

Sandkassa i barnehagen

Og i showet «Kaptein Sabeltanns sjørøverfest! - en heidundrende hitparade for store og små!» passer flere av sangene fra den nye plata inn.

– Det må bli en annerledes forestilling når vi skal på en innendørs scene, sier Formoe. Denne gangen satser vi på et musikalsk show med sangene i fokus.

Først er det imidlertid plateutgivelse. Og på SørlandsScenen forteller Formoe om visene og og inspirasjonen til å skape Sabeltann. Han innrømmer gjerne at han er glad for at sangene hans blir spredd og brukt på radioen, men:

– Det er faktisk enda gøyere å høre dem bli sunget i sandkassa i barnehagen, innrømmer Kaptein Sabeltann, eller rettere sagt Terje Formoe.

Og torsdag ettermiddag er det de tolv nye sangene fra plata Kaptein Sabeltann i Abra Havn, musikkanmelder Øyvind Nyvoll skal plassere på en skala fra en til ti i ukas Musikksnakk.

Siste nytt fra NRK Sørlandet