NRK Meny
Normal

Hevdet hun ble slått med bjørkeris

Et annet barn av mannen fra Aust-Agder som er tiltalt for seksuelle overgrep, forklarte i tingretten torsdag at hun som liten ble slått med kvister på bar hud av faren.

Bistandsadvokat Kari Høgevold

Kari Høgevold er bistandsadvokat for datteren som skal ha blitt utsatt for overgrep av faren.

Foto: Lars Eie / NRK

Barnet som hevder å ha blitt slått beskrev for øvrig oppveksten som fin.

En mann er tiltalt for omfattende seksuelle overgrep og vold mot en annen datter. Han er også tiltalt for oppbevaring av overgrepsbilder av barn på en datamaskin. Han nekter straffskyld og mener det er oppspinn.

I dag vitnet søsteren til den fornærmede kvinnen.

Belte på bar hud

Vitnet, som også er datter av tiltalte, har i politiavhør forklart seg om vold fra faren da hun var i barnehagealder.

Aktor Carl Henning Leknesund leste opp fra politiavhør i tingretten. I avhør har hun forklart at hun fikk ris på baken på bar hud etter at hun hadde dyttet noen i barnehagen.

I det samme politiavhøret forklarte hun at hun kjente store smerter og gråt da hun ble slått med kvister. Hun hevdet også at faren sa at det gikk raskere over om hun ikke gråt. Og hun forklarte også at volden skjedde flere en tre ganger.

Søsteren forklarte at hun ble slått med belte en gang og at all avstraffelse skal ha skjedd mens hun gikk i barnehagen. Faren er ikke tiltalt for dette.

– Stemmer dette du har fortalt i politiavhøret, ville statsadvokat Carl Henning Leknesund vite.

– Ja, svarte søsteren som vitnet i tingretten.

Også den fornærmede kvinnen i saken har tidligere forklart i retten at hun fikk ble utsatt for vold og at hun så at søsteren, som vitnet, fikk ris på et soverom.

Tiltaltes forsvarer, Trond Wåland ønsker ikke kommentere vitnets forklaring i retten fordi det ikke er en del av tiltalen.

Tror ikke på overgrep

Tiltaltes andre barn som vitnet i dag tror ikke at søsteren har vært utsatt for seksuelle overgrep.

– Hadde det skjedd, ville jeg ha visst om det, sa søsteren.

Også moren til den fornærmede datteren vitnet i retten torsdag. Hun forklarte at hun ikke hadde noen mistanker om overgrep. Bistandsadvokat Kari Høgevold ville vite hva moren mente om tiltalen og overgrepene som skal ha skjedd ukentlig.

– Jeg kan ikke forstå det, svarte moren.

Hun har heller ikke noen forklaring på hvem som kunne ha lastet ned overgrepsbilder- og filmer av barn på en pc som sto i huset til tiltalte.

Det kom også fram i retten at moren skal ha sett faren holde fast den fornærmede datteren slik at hun fikk blåmerker på armene. Moren forklarte gripingen med at datteren skal ha vært utagerende.