NRK Meny
Normal

Heroes & Zeros skal turnere USA

Heroes & Zeros har spilt hele 250 konserter siden starten. Nå har de sluppet ny plate og snart drar de på USA-turné.

Heroes & Zeroes

Rockegruppa Heroes & Zeros fra Lillesand har nettopp sluppet sin nye plate «Ghostly Kisses», som de nå skal ut på turné med.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Rockegruppa Heroes & Zeros fra Lillesand har siden den ble dannet i 2005 spilt rundt 250 konserter. Bandet har turnert mye i utlandet, og til våren drar de ut på veien i USA.

NRKs Janne Aateigen har besøkt gruppa under en øvelse. Du møter gruppa på SørlandsScenen i P1 onsdag klokka 17.05.

Bandet ble kåret til Årets Urørt med låta «Cellophane» i 2006, og det ble starten på en spennende musikkariere for guttene.

De vant Zoom Urørt 2006 og ble sent på en påfølgende landsdekkende Zoom Urørt-turné våren 2006, før de turnerte hele landet igjen på P3 Sessions sammen med Ralph Myerz & The Jack Herren Band og Minor Majority.

Tekstforfatter Hans Jørgen Undelstvedt har vært med i gruppa fra starten av. Det samme har Arne Kjeldsrud Mathisen. Men tredjemann i gruppa, Simen Krogstie Lagesen, er et nytt skudd på stammen.

Lysere musikk

Bandet har nettopp sluppet sin nye plate «Ghostly Kisses», som de nå skal ut på turné med.

Men å være på veien er ikke noe nytt for bandet. Få norske band har spilt like mye i utlandet som bandet fra Lillesand.

– Vi har turnert en del i utlandet, mest Tyskland, men vi har også hatt en fin tur i USA. Nå turnerer vi med den nye plata som vi nettopp har sluppet, sier Hans Jørgen Undelstvedt.

Den nye plata er ifølge Undelstvedt annerledes enn de tidligere.

– Vi hadde et behov for å lage litt annerledes musikk enn det vi har gjort. Det er gøy å utfordre oss selv litt, og det er ikke nødvendig å gjøre det samme om og om igjen.

– Det har skjedd litt i livene våre, som sikkert også påvirker musikken. Dette har blitt ei lysere plate musikalst. Det er vi fornøyd med.

– Hva vil dere fortelle med tekstene på den nye plata?

– Den er litt nostalgisk. Jeg tenkte tilbake på ting som jeg har mistet. Ting og folk jeg har vært glad i, forhold som har vært fine, men som nå er borte. Det er både godt og vondt å tenke på, sier Undelstvedt.

Heroes & Zeros

Heroes & Zeros består av Hans Jørgen Undelstvedt, Simen Krogstie Lagesen og Arne Kjeldsrud Mathisen.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Stolte over karrieren

Når trioen ser tilbake på hva de har oppnådd siden starten blir de stolte.

– Det hender at vi stopper opp og ser oss tilbake, og da blir vi veldig stolte. Vi har fått mye radiotid og mye oppmerksomhet. Det er rart å se tilbake på.

– Vi er også veldig stolte over utenlandsbiten. Det er ikke mange andre norske band som har fått spille så mye utenlands som vi har fått gjort. Vi har møtt mye fine folk og sett mange fine steder. Det er en annen måte å reise på enn som turist, så vi har vært kjempeheldige.

Liker å improvisere

Heroes & Zeros er en trio, men når de spiller konserter tar de gjerne med seg flere folk på scenen.

– Vi har ofte med gjesteartister og improvoserer mye live. Det er både for vår del og for publikum. Det gjør at ting blir mer spennende å se på. Ting lever mer, og det blir gøyere å se oss igjen neste gang også.

Trioen skal fortsette å spille mye live.

– Det er vanskelig å si hva framtida bringer, men vi skal spille mye live, og så skal vi fortsette å spille inn ny musikk, Arne Kjeldsrud Mathisen.

– Vi skal også på en lengre turné i USA i mars. Det blir det neste store prosjektet.

Anmelder jazz

Øyvind Nyvoll skal i dagens Sørlandsscenen ta lytterne med inn i jazzmusikkens vidunderlige verden, og skal snakke om den nye plata til jazzstemmen fra Arendal, Inger Marie Gundersen.