Herjet med gamleklubben

Løke herjet med gamleklubben – scoret 13 mål da Vipers vant toppkampen mot Storhamar søndag ettermiddag.

Heidi Løke, Vipers Kristiansand

Heidi Løke her i aksjon i forrige kamp.

Anført av en Heidi Løke i målhumør vant Vipers Kristiansand 34–26 borte mot Storhamar. Dermed skaffet sørlendingene seg luke på toppen av eliteserietabellen.

Løke scoret seks mål før pause og fortsatte målrushet i annen omgang. Da dunket hun inn tre scoringer i løpet av fire minutter, og hun hadde 100 prosent uttelling på sine ni skudd.

– Det fungerte veldig bra i dag. Og så er de (lagvenninnene) jo utrolig gode til å finne meg. Det er gøy å være strekspiller i Vipers, sa Løke til TV 2.

Vipers var foran 14–12 halvveis og økte ledelsen til 21–15 tidlig i annen omgang. De fikk samtidig den viktige forsvarsspilleren Emilie Hegh Arntzen utvist. Hun fikk sin tredje tominutter til kraftige protester fra Vipers-benken.

Emilie Margrethe Hovden og Storhamar ville ikke gi seg. Hovden scoret elleve mål og bidro sterkt til at gjestenes ledelse ikke ble større enn åtte mål.

Perfekt rekke

For Vipers bidro Ragnhild Valle Dahl og Marta Tomac med flere viktige scoringer i annen omgang. Løke la på fire til, og sørlendingene vant til slutt komfortabelt 34–26. Landslagsstreken traff på alle sine skuddforsøk, og ingen av målene kom på straffekast.

Løke kom til Vipers fra Storhamar foran denne sesongen. Hun og Vipers har vunnet samtlige av sine åtte seriekamper, og søndag økte de luken ned til Storhamar til fire poeng.

– Det var selvfølgelig spesielt å komme tilbake hit, men det var også veldig godt å få den seieren her, altså. Jeg synes vi spiller veldig bra angrepshåndball i dag, og så får vi satt forsvaret etter hvert, sa Løke.

Det skal nevnes at Byåsen, som skal møte Vipers på bortebane kommende onsdag, har like mange poeng som Storhamar med én kamp mindre spilt.

Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41