NRK Meny
Normal

Her tar det fyr over hodene på 30 gjester

– Kunne gått fryktelig galt, sier innehaveren. På slaget klokken tolv på nyttårsaften måtte han evakuere gjestene i all hast.

En rakett antente markisene på utestedet Sjøbua i Lillesand.

Innehaver Iman Madaniun så tilfedigvis at det begynte å brenne og fikk selv slukket brannen med et brannslukningsapparat. (Foto: Marius Jacobsen)

Innehaver Iman Madaniun på Sjøbua i Lillesand skulle bare ut for å se fyrverkeriet, da han selv så et nødbluss lande i markisa over uteserveringen.

Der befant det seg 30-40 gjester som kikket ut over sjøen hvor Lillesands kommunale fyrverkeri skulle sendes opp fra en lekter. Det begynte raskt å brenne over hodene deres.

– Det var full brann, og det bare et par meter fra der jeg oppbevarer propantankene. Dette kunne gått virkelig galt. Det var en ekkel opplevelse, sier Madainium.

Slukket selv

Slukker brann

Iman Madaniun er i ferd med å slukke brannen. Her har brennende materiale falt ned fra taket.

Foto: Marius Jacobsen
Slukker brann

Madaniun kjemper mot flammene i markisene over uteserveringen.

Foto: Marius Jacobsen

Nettopp fordi klokken var tolv var det spesielt mange på uteserveringa, ettersom flere kom ut fra utestedet for å se fyrverkeriet. Han sier evakueringen skjedde raskt og effektivt.

– Vi var godt bemannet så vi fikk folk raskt bort. Jeg løp inn på kjøkkenet og hentet brannslukningsapparatet, og fikk slukket brannen, sier Madainium.

– Da jeg løp inn for å slukke kjente jeg varmen. Det var skikkelig varmt, sier han.

Nødbluss

Det var et ulovlig nødbluss som antente markisen.

– Jeg så selv når det landet. Jeg har tatt vare på noe netting, en slags paraply som hørte med nødblusset. Den skal jeg levere til politiet på mandag, sier Madainium.

Slike nødbluss skal kun brukes i nødssituasjoner og man risikerer bøter ved å sende dem opp for moro skyld.

Da brannen var slukket og situasjonen under kontroll hadde det blitt 2015. På utestedet rullet de da inn markisene og gjestene kunne ønske hverandre et godt nytt år under åpen himmel, mens de fikk med seg slutten av fyrverkeriet.

– Det var en dårlig start på 2015, men jeg håper det blir et godt år, slår innehaveren fast.