NRK Meny
Normal

Her kan du gjøre sykkelkupp

På politiets hittegodsauksjon skal flere titalls sykler i dag ropes ut. Her er det mulig å sikre seg en tohjuling og masse annet gods for en billig penge.

Årets først hittegodsauksjon forberedes hos Falck i Kristiansand.

Sykler er populære på auksjonen.

I kveld er det tid for hittegodsauksjonen til politiet i Kristiansand. Som vanlig er det mange stjålne sykler som ingen eiere har savnet nok – til å oppsøke politiet for å få tilbake. Men vareutvalget som skal auksjoneres bort – spenner vidt.

60 sykler på auksjonen

På Falcks lager på Dalane i Kristiansand forberedes nå årets første hittegodsauksjon. Ole Petter Hermansen var travelt opptatt med å få hittegodset på plass da NRKs reporter fikk en omvisning.

– Hittil har vi gjort klar ca. 60 sykler som vi regner går på auksjonen i kveld. Dette er sykler som politiet selv har fått inn hos seg og sykler som hentes inn på oppdrag for politiet, sier Hermansen.

Stort vareutvalg

Og det er ikke bare gamle vrak som skal auksjoneres bort. Her er det mange flotte sykler som kan få ny eier.

– Det er mye som er veldig bra, mye middels, men også noen som er i dårlig stand, sier Hermansen.

Det er mye mer enn sykler som skal auksjoneres bort i kveld. Alt fra klokker, smykker, motorsager, persiske tepper, sølvbestikk og til og med båter kan få nye eiere.

– Ja, det er noen småbåter, gummijoller og en kajakk tror jeg også skal ropes ut i kveld, sier Hermansen.

– Noen blir revet med og byr for mye

Mye av det som omsettes er tyvegods som politiet ikke finner eierne til. Eller det kan være ting som er glemt eller mistet. Det meste har stått på lageret i 3–8 måneder før det auksjoneres bort.

Ifølge Ole Myrene hos Falck er det mange personer som kommer fast på auksjonene, folk som har gått det i årevis, men det dukker alltid nye ansikter opp.

– Er det mulig å gjøre noen gode kupp?

– Det er veldig opp og ned. Men jeg har inntrykk av at folk av og til blir revet med og kanskje byr litt høyt. Men mye går for en veldig grei pris, sier Myrene.

Inntekten av auksjonen havner i statskassa.