NRK Meny
Normal

Flere tips om voldtektsmannen

Politiet har fått  flere tips etter tegning av voldtektsmannen.

Tegning av voldtektsmannen på Tinnheia

- Vi har fått mange tips, men ingen som er så konkrete at vi i kveld mistenker noen spesielle, sier politiførstebetjent Oddbjørn Lunde.

Politiet mener tegninga vil føre til at de finner voldtektsmannen på Tinnheia. Tegninga av mannen er laget etter beskrivelse fra kvinna som var offer for voldtekten natt til lørdag.

Politiet ber publikum se på helheten, på klær, smykke og beltespenne, og ikke fokusere på ansiktstrekkene.

Politiet mener bestemt at de som kjenner denne mannen, eller har ham i sin omgangskrets, vil kjenne ham igjen på denne tegninga.

God beskrivelse

Oddbjørn Lunde

Politiførstebetjent Oddbjørn Lunde mener personer som kjenner voldtektsmannen vil kjenne ham igjen på tegninga.

Politiførstebetjent Oddbjørn Lunde, som er leder av personavsnittet ved Kristiansand politistasjon, mener den 22 år gamle kvinna som er fornærmet i saken har gitt en god beskrivelse.

- Med en slik beskrivelse mener vi at vi har gode spor. Her er det flere spesielle kjennemerker å feste seg ved, spesielt mistenktes smykke. Det er kraftig og rekatngulert med bokstaven P på. Mistenktes beltespenne er også rektangulær og et godt kjennetegn, sier Lunde.

Trolig fra Sørlandet

Den 22 år gamle kvinna har forklart til politiet at mannen var mellom17 og 22 år. Lunde mener alderen foreløpig spiller mindre rolle i etterforskningen. Det samme gjelder høyden.

- Men en så god tegning som viser helheten av personen vi mistenker, legger vi foreløpig mindre vekt på høyde og alder. Vi er sikre på at dette bildet gjør mistenkte lett gjenkjennelig for publikum, mener Lunde.

Kvinna har forklart til politiet at hun mener voldtektsmannen er fra Sørlandet, ut fra det lille hun hørte mannen si.

Tegning av voldtektsmannen på Tinnheia

Mannen hadde på seg hvite sko, dongeribukser, en blå Jean Paul-genser og hvit jakke. Rundt halsen hadde han et kraftig smykke med bokstaven P på, og rundt livet et belte med ei kraftig beltespenne.