NRK Meny
Normal

Her er de mest leste sakene i 2014

Regler for tilhengere, en vrang vogntogsjåfør og skypumper over Arendal. Her er de mest leste sakene hos NRK Sørlandet i 2014.

Samlebilde

Montasjen viser bilder fra noen av de mest leste sakene hos NRK Sørlandet i året som snart er over.

Foto: NRK

1. UP og tilhengere

Bil med båthenger

UP og tilhengere

Foto: Camilla Wernersen / NRK

Den mest leste saken i 2014 handlet UP som var lei av at folk brøt reglene for kjøring med tilhengere. De ba folk sette seg inn i reglene før de hektet på båthengeren eller campingvogna.

2. Nektet å samarbeide

Vogntog lyngdal osestad osestadbakken

Nektet å samarbeide

Foto: Jan Ivar Rafoss

Den nest mest leste saken handlet om en polsk vogntogsjåfør som nektet å samarbeide med vegvesenet etter å ha fått stans på E39 i Lindesnes. Politiet måtte til slutt gripe inn i saken. (Saken gjelder vogntoget bakerst i bildet til høyre).

3. Skypumpene over Sørlandet

Skypumpe i Arendal

Skypumpene over Sørlandet

Foto: Espen Bierud/Havforskningsinstituttet

På tredjeplass kommer et naturfenomen som plutselig dukket opp i juni. Folk på Sørlandet var vitner til flere enorme skypumper som veltet innover land. De kunne sees både i Arendal, Lillesand og Grimstad.

4. Fyrte løs mot danske sommerhus-regler

Sommerhus i Danmark

Fyrte løs mot danske sommerhus-regler

Foto: ScanStock

En sak som engasjerte mange var saken om de strenge reglene for utlendinger som ønsker å kjøpe sommerhus i Danmark. 124 nordmenn fikk avslag av danske myndigheter om å kjøpe fritidsbolig i 2012 og 2013. Det fikk en eiendomsmegler i Kristiansand til å se rødt.

5. Ferien blir dyrere for nordmenn

Chania, Kreta

Ferien blir dyrere for nordmenn

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Saken om at ferien blir dyrere for oss nordmenn ble den femte mest leste hos NRK Sørlandet i 2014. Saken handlet om at reiseglade nordmenn måtte belage seg på en betydelig mer kostbar ferie på grunn av vekst i samtlige valutaer.