Her blir pandaen Adrian funnet

Etter nesten én uke på rømmen ble pandaen Adrian funnet i toppen av et tre ved et boligstrøk i Kristiansand. Utslitt og sulten blir den nå foret opp av dyrepasserne.

Pandaen Adrian funnet med ring

Plutselig dukket Adrian opp i toppen av et tre natt til lille julaften.

Foto: Rolf Arne Ølberg

– Det var veldig godt å få han hjem til jul! Det sier en strålende fornøyd dyrepasser Helene Axelsen i Dyreparken i Kristiansand til NRK.no.

Det var Fædrelandsvennen som første omtalte funnet.

Torsdag i forrige uke måtte dyrepasserne konstatere at den folkekjære pandaen med navnet Adrian hadde forlatt innhegningen i Dyreparken. Trolig forlot den parken ved å klatre opp i et tre nær et gjerde.

Det er godt å se at får i seg mat og at han etter forholdene har det bra

Helene Axelsen, dyrepasser

Omfattende pandasøk

Det letes etter pandaen i Dyreparken

Dyreparken har gjort et omfattende søk etter pandaen Adrian.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Omtrent hver dag i én uke har dyreparken vært på leting etter Adrian for å få han trygt hjem. NRK har vært med på to søk med dyrepasserne uten å se snurten av den lille sjarmøren.

Mandag denne uken fikk Dyreparken tips fra en forbipasserende som hadde sett pandaen kysse E18 like ved Sørlandsparken, noen steinkast unna Dyreparken.

På bakgrunn av observasjonen ble det satt i verk en leteaksjon, men uten hell.

Pandaen har vært savnet fra Dyreparken i nesten en uke. Lille julaften kom den til rette.

Sett i boligområde

Sent tirsdag kveld fikk veterinær Rolf Arne Ølberg på nytt et tips om at Adrian var observert ved boligfeltet Lauvåsen i Kristiansand. Ifølge tipserne så pandaen rimelig forkommen ut:

Felle satt opp i pandajakten

Her er en felle som Dyreparken satte opp i et forsøk på å fange Adrian.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

– Det er ikke mye mat for en panda å finne i norsk natur. Ifølge innringeren virket den forvirret og gikk rundt og søkte etter mat. Han framstod sliten og sulten, sier Axelsen til NRK.

På bakgrunn av tipset startet dyrepasserne på nytt søk etter Adrian i boligfeltet. Plutselig, i toppen av et tre kom den gyllenbrune skapningen til syne.

– Det var en veldig lettelse å få ham hjem. Særlig at han er i god behold. Han var riktignok veldig sulten og sliten. Men det er godt å se at får i seg mat og at han etter forholdene har det bra, sier Axelsen.

Pandaen Adrian ble igår kveld observert da han krysset E18 etter å vært over i Sørlandsparken.

Les også:

Ikke første rømning

Dyreparken har hele tiden hatt et håp om at pandaen skulle bli sulten slik at den ville trekke mot parken igjen.

Rød panda forsvunnet

Pandaen Adrian på et tidligere tidspunkt.

Foto: Dyreparken

En panda kan fint overleve ute fordi den har god pels. Og den kan spise det han finner av knopper, mus og småkryp. Men pandaen er ikke så veldig god jeger.

Den røde pandaen er drøye fem kilo, og betydelig mindre enn sin svarte og hvite navnebror.

I fjor var en jerv på rømmen i Dyreparken. Det ble brukt sporhund for å finne den.

I 2003 rømte en ulv. Den hadde gravd seg ned under et sikringsgjerde i selve innhegningen, bøyd en jernstang og så kommet seg ut i skogen.

Pandaen Adrian forsvant for 2 dager siden. Resten av familien, Pandora og to unge er alene igjen. Dyrepasserne leter fortsatt, og håper Adrian kommer hjem til jul.