Fant 17 kilo amfetamin i karosseriet

Tollerne i Kristiansand måtte demontere og kutte i den nye bilen. Da fant de 17 kilo amfetamin. Dette er ett av de største enkeltbeslagene tollerne i Kristiansand har gjort noen sinne.

Hunden Sniff markerer på amfetmin som er gjemt.

Hunden Sniff markerte på bilen. 17 kilo amfetamin var gjemt i karosseriet og tollvesenet måtte skjære opp sidene på bilen for å finnet narkotikaen.

Etter omfattende jobbing fra tollerne fant de narkotikaen godt skjult i den ganske så nye bilen, en Ford Kuga.

Hunden Sniff markerer på amfetmin som er gjemt.
Foto: Tollvesenet

Lik etter midnatt 23. april i år stanset tollerne i Kristiansand en 38 år gammel mann fra Litauen på kaia i Kristiansand. Mannen hadde kjørt bilen om bord på danskebåten Superspeed som trafikerer mellom Hirtshals i Danmark og Kristiansand.

– Tollerne hadde en samtale med mannen og valgte å ta ham inn til en ytterligere kontroll, sier seksjonssjef ved Tollregion Sør-Norge, Helge Breilid til NRK.

Narkohund

Tollerne satte inn en narkohund i søket. Den ga en klar markering over hjulbuene på bilen. Men tollerne kunne ikke finne noe ved å åpne luker og bagasjerom.

– Vi var rimelig sikre på at det var stoff i denne bilen, vi skrudde og åpnet opp, men slet med å finne stoffet, forteller Breilid.

Bilen ble holdt igjen i tollvesenets garasje og mannen ble pågrepet av politiet.

Om morgenen ble bilen undersøkt ved hjelp av tollvesenets mobile skanner.

– Vi så da det var fremmedlegemer gjemt i karosseriet. Dermed kunne vi konsentrere oss om å søke på siden av bilen, sier Breilid.

Helge Breilid, seksjonsjef ved Tollregion Sør

Seksjonssjef ved Tollregion Sør-Norge, Helge Breilid mener proffe folk står bak smuglingen.

Foto: NRK

Det ble funnet 20 flasker med narkotika. Flaskene var bygd inne i karosseriet over hjulbuene.

Proff liga

Tollerne bestemte seg da for å skjære i karosseriet i den nye bilen, en Ford Kuga. På en veldig profesjonell måte var stoffet gjemt, og det var ikke mulig og se flaskene med amfetamin.

– Vi ser de legger mye arbeid i å skjule narkotikaen. Her har det vært profesjonelle folk som har jobbet på bilen for å skjule dette, mener Breilid.

Karosseriet måtte skjæres opp.

Her er en av sidene på bilen som er kuttet opp. Tollerne fant 20 flasker hvor det lå amfetamin i.

Foto: Tollvesenet

Den 38 år gamle litaueren er varetektsfengslet.

Amfetamin selges på gata fra 400 til 500 kroner per gram, avhengig av marked og tilgang. Trolig ligger gateverdien mellom 8,5 til 10 millioner kroner.

Ingen andre er så langt pågrepet i saken.