NRK Meny
Normal

Hentet strøm til huset med skjøteledning - huset tok fyr

En mann i Kristiansand er tiltalt etter at boligen begynte å brenne i oktober i fjor. Mannen hadde ifølge tiltalen koblet en skjøteledning fra et strømuttak i nærheten og til boligen.

Brannbil illustrasjon

Store brannmannskaper rykket ut til brannen i Kristiansand.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

14. oktober i fjor rykket store brannmannskaper, politi og ambulanse ut til en bolig i Kristiansand etter at det hadde begynt å brenne. To personer reddet seg ut av huset. Nå er en mann tiltalt for å ha vært uforsiktig slik at brannen oppsto.

Lysbue

Ifølge tiltalen skal mannen ha koblet en skjøteledning til et strømuttak i en båthavn. Ledningen ble ført opp til boligen der han koblet flere elektriske apparater til skjøteledningen.

Isolasjonen på ledningen sviktet og det oppsto en elektronisk lysbue. Det førte igjen til husbrann, ifølge tiltalen.

Brannvesenet oppdaget at det var åpne flammer i huset og brannen hadde spred seg. Huset fikk store skader innvendig etter brannen.

Mannen er også tiltalt for å ha ført en bil i påvirket tilstand. Da blodprøvene ble tatt viste den spor av amfetamin og metaamfetamin.

Ifølge aktor blir det krevd erstatning til Gjensidige Forsikring under rettssaken. I tillegg kreve påtalemyndigheten at han skal miste retten til å kjøre bil.