NRK Meny
Normal

Åtte nye direkteflyvninger fra Kjevik

Sørlendingen Espen Hennig-Olsen har tatt steget fra is til fly. I dag ble det kjent at han har startet flyselskapet Fly Nonstop med åtte nye direkteavganger til ulike storbyer i Europa fra Kjevik i Kristiansand.

Espen Hennig-Olsen har tatt steget fra is til fly. I dag ble det kjent at han har startet flyselskapet Fly Nonstop med åtte nye direkteavganger fra Kjevik i Kristiansand til ulike storbyer i Europa.

Fly Nonstop starter med flyvningene sine 25. april 2013. Men du kan sikre deg billetter allerede i dag. Selskapet kommer til å fly direkte til London, Paris, Barcelona, Palma (på Mallorca), Nice, Berlin, Parma (i Italia) og Dubrovnik.

Satser stort

Hennig-Olsen solgte i fjor aksjene sine i iskremfabrikken Hennig-Olsen som er en av de største isprodusentene i Norge. Fabrikken holder til i Kristiansand.

Les også:

logo fly

Slik ser det nye flyet til Fly Nonstop ut

Foto: Aud Kathrine Danielsen / NRK

I dag ble det holdt en pressekonferanse på Sør Arena om det nye sørlandske flyselskapet. Der ble det fortalt at selskapet satser på 50 000 passasjerer i året. Det skal hovedsakelig være ferie og fritidsreiser selskapet har satset på.

– Vår visjon er raskere og bedre direktereiser til Europa. Vi flyr nonstop, altså ingen mellomlandinger, forteller Espen Hennig-Olsen.

Hvor lenge har du jobbet med disse planene?

– Personlig har jeg jobbet med dette mellom et og to år. Etter at vi tok beslutningen om å satse har vi i styret jobbet ganske hardt, forteller han.

Fornuftige priser

– Vi har valgt ut åtte destinasjoner som er veldig populære. Til London skal vi fly fem ganger i uken, tre ganger i uken til Nice og to flyvninger til Barcelona. Vi skal ha ærlige priser. Det betyr at vi har valgt destinasjoner som ikke er så langt borte slik at det blir fornuftige priser, forteller han.

– Vi tenker langsiktig. For oss er ikke raske penger det viktigste. Vi må prøve å bygge dette selskapet på en fornuftig måte og tror vi får til dette med riktige priser.

Hvor mye penger har dere satset?

– Det er en betydelig sum, men jeg vil ikke gå inn på tallet. Det er for øyeblikket bare meg som har investert i selskapet, sier han.

Fly Nonstop vil kun disponere ett fly. Det er et brasiliansk fly med navnet Embraer 190 med hundre sitteplasser.

passasjer

Anna Karin Thorell.

Foto: Elisabeth Sandve / NRK
passasjerer1

George Jinks.

Foto: Elisabeth Sandve / NRK

– Flyet vårt har kun to seter på hver side, slik at du enten får vindusplass eller plass ved midtgangen. Da slipper noen å sitte i midten og det er i tillegg bedre plass til bagasjen.

Norwegian ønsker selskapet velkommen

Flymaten er det Trond Moi som skal stå for.

Det bor nærmere 300 000 folk på Sørlandet. Er det nok folk til å holde liv i et flyselskap?

– Det er et godt spørsmål, og det er noe vi har diskutert med Avinor. Men hvis du ser på det nedslagsfeltet Torp har så er ikke det så veldig mye større enn det vi har.

Informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, ønsker det nye selskapet velkommen.

– Det høres ut som en frisk satsing. Norwegian har alltid vært opptatt av konkurranse i luftfarten. Det kommer passasjerene til gode i form av billige flybilletter og gjør at vi som selskap alltid har noe å strekke oss etter, sier han.

– Tror jeg kommer til å dra oftere til London og Barcelona

NRK har snakket med flere passasjerene på Kjevik om hva de synes om nyheten.

Les også:

– Det er kjempe fint. Jeg kjører ofte til Torp i stedet for å kjøre hit. Jeg tror nok at jeg kommer til å dra oftere til London og Barcelona da, sier Anna Karin Thorell.

– Jeg tror det vil være bra for Kjevik. Jeg bare håper de utvider flyplassen, sier George Jinks.

– Jeg har hørt snakk om at Kjevik skal få flere flyvninger. Men jeg har ikke fått med meg om at det er snakk om London og Barcelona. Det det høres veldig bra ut, sier John-Patrick Skaar.

Billigste turen er på 1800 kroner

Fra før av flyr flyselskapene Norwegian, Widerøe, SAS og KLM fra Kjevik.

Det er omtrent ti år siden Bjørn Kjos startet flyselskapet Norwegian og dermed tok opp kampen med SAS. Selv ønsker ikke Hennig-Olsen å konkurrere med Kjos.

– Det Norwegian har fått til er helt fantastisk. De har en god omsetning, noe som betyr at de er svært dyktige. Men det betyr kanskje også at ikke konkurransen er så stor, mener han som selv kaller seg for flyfrik.

– Det er en interesse jeg har hatt i mange år. Jeg har også drevet litt innenfor reiseliv tidligere og er fascinert av at man kan flytte seg raskt fra kontinent til kontinent.

Den første flyvningen med Fly Nonstop vil altså være i slutten av april neste år.