Hopp til innhold

Henges ut som nazister

Det har haglet inn med e-poster og tekstmeldinger til politikerne i Arendal etter at tiggeforbudet ble kjent. Varaordfører Anders Kylland beskyldes for å drive med nazisme.

Anders Kylland

Varaordfører i Arendal kommune, Anders Kylland (Frp) har fått flere krasse og ubehagelige meldinger etter at Arendal innførte tiggerforbud.

Foto: Kjell Pedersen / NRK

– Innholdet i denne mailen egner seg ikke i media, men det står blant annet at måten vi forbyr tigging på er lik nazisme, forteller Kylland og viser frem en mail til NRKs reporter.

Det har kommet flere svært krasse og ubehagelige eposter og meldinger til varaordfører Anders Kylland og hans politiker kolleger.

Bakgrunnen er at Arendal kommune har innført tiggeforbud, som blir iverksatt mandag. Arendal er den første kommunen i landet som innfører er slikt forbud.

– Noen meldinger krasse, sier Fremskrittspartiets Anders Kylland.

Forbud skaper krasse fronter

I dag trår tiggerforbudet i kraft i Arendal. Sørlandsbyen er første by i Norge som nekter tigging.

– Vi må tåle å få henvendelser på det vi fronter, understreker varaordføreren.

– Føler du deg truet?

– Nei, det vil jeg ikke si, men det er ikke ønskelig at det nå oppstår fronter som følge av et vedtak, innrømmer Kylland.

Han synes politikerne i byen får ufortjent mye kritikk for tiggeforbudet. og viser til at det var ti- tolv tiggere i byen, da forbud ble tatt opp til politisk behandling.

Kylland lover at de som er fattige også skal få hjelp i Arendal.

– Dersom romfolket eller andre som tigger trenger hjelp så skal vi hjelpe dem, men det er vanskelig å kommunisere ut slik det nå fremstår, forklarer Kylland.

Created by InfoDispatcher

Vil se på forbudet igjen

Varaordføreren snakker med NRK Sørlandet utenfor Arendal Kulturhus, noen meter fra der den rumenske kvinnen Nicoletta har sittet og tigget på gata.

– De negative reaksjonene gjør at politikerne vil evaluere forbudet etter en tid for å se om det var et riktig grep, sier Kylland.

Tiggeren Nicolette på gata i Arendal

Rumenske Nicolette var en av de siste tiggerne i Arendal.

Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

– Er du glad for at dette forbudet trår i kraft?

– Nei, jeg er ikke glad for det, men slik dette fremstod for halvannet år siden, hvor vi fikk et bysentrum som nesten var rene tiggergater, så var kommunen nødt til å reagere, sier Kylland.

– Kritikerne mener at forbudet er kynisk, hva tenker du om det?

– Det er det som er beklagelig, for det er et bakteppe for hvordan dette kom i gang og jeg vil ikke fremstå som kynisk. Det handler ikke om å sette enkeltgrupperinger i en vanskelig situasjon, understreker Kylland.

Siste nytt fra NRK Sørlandet