Hopp til innhold

Arendal sier nei til flere flyktninger

I forrige uke sa formannskapet i Arendal ja til å doble antall flyktninger i kommunen, men torsdag stemte bystyret nei til forslaget med 20 mot 19 stemmer.

Einar Halvorsen

Ordfører i Arendal, Einar Halvorsen (H), og Høyre, Frp og Pp stemte nei til å øke antall flyktninger i kommunen i år. Bystyret gikk dermed imot formannskapet, som i forrige uke gikk inn for å doble bosettingen av flyktninger.

Foto: NRK/Svein Sundsdal

For en uke siden gikk flertallet i formannskapet i Arendal inn for at kommunen nesten skulle doble bosettingen av flyktninger i år, fra 50 til 95. Bakgrunnen var at ekstraordinært mange venter i asylmottak og kommunene er bedt om å bosette flere.

Men torsdag kveld var det ikke lenger flertall blant politikerne. I bystyret falt først forslaget om å øke med 45, deretter forslaget om å øke med 20 bosettinger. Vedtaket ble gjort med knappest mulig flertall, 20 mot 19 stemmer. Det var Høyre, Frp og Pensjonistpartiet som sa nei til flere flyktninger.

Pål Koren Pedersen (V)

Pål Koren Pedersen (V), beklager vedtaket.

Foto: Svein Sundsdal/NRK

Pål Koren Pedersen (V) beklager vedtaket.

– Det ble null, og det er forferdelig skuffende. Dette var vår sjanse til å vise at vi tar denne flyktningsituasjonen på alvor. Andre kommuner som er styrt av H og Frp har gjort det tidligere, så jeg er svært skuffet nå, sier Koren Pedersen.


Ordfører Einar Halvorsen (H) forklarer Høyres stemmegivning slik:

– Vi føler at integreringsprosessen i byen ikke er kommet langt nok, men vi åpner for å se på dette på ny neste år, i 2014. Det tror jeg det er flertall for, sier Halvorsen.