Hopp til innhold

Seks helerisikta rumenere løslatt

De seks rumenerne som torsdag ble pågrepet og arrestert på Livold i Lindesnes, er løslatt mot meldeplikt. Mennene ble tatt med elektronisk utstyr politiet mistenker er stjålet.

Politimann illustrasjon

Det var torsdag kveld ved 22-tiden at politiet rykket ut til Statoil-stasjonen på Livold like vest for Lindesnes sentrum etter melding om tyveri.

Elektronisk utstyr

Da tjenestemennene kom fram til stedet, ble seks rumenere pågrepet. I to biler fant politifolkene elektronisk utstyr som politiet mistenker kan stamme fra straffbare forhold.

– Det er foreløpig uavklart om godset kan spores tilbake til tyverier. Dette jobber politiet nå med å undersøke, opplyser politijurist Hellek Rue til NRK.

Mennene er siktet for heleri. Det er ikke anslått noen eksakt verdi på det elektroniske utstyret, men det skal dreie seg om dyre gjenstander.

Brøt utlendingsloven

De seks rumenerne er ikke tidligere straffet i Agder, men politiet undersøker om mennene er tatt for straffbare forhold i andre politidistrikt.

Mennene ble opprinnelig tatt med til politistasjonen i Kristiansand for brudd på utlendingsloven. Rumenerne kunne først ikke legitimere seg slik loven krever.