Heimover! dro mange

Over tusen mennesker koste seg i strålende sol, da pappaen til Jonas Alaska arrangerte Åmli-bygdas første Heimover! i helga, med mange store artister på scenen.

Trond Aslaksen

Festivalsjef Trond Aslaksen er strålende fornøyd med oppmøtet på Åmlis første Heimover.

Foto: Pål Tegnander / NRK

– Det er imponerende og stort at de får dette til i Åmli. Jeg har fulgt hele prosessen og det er kult å se at de har greid å få det så bra til, sier Jonas Alaska.

Han var ett av hovedtrekkplasterne på festivalen i hjembygda, og spilte både på bakgårdskonserten i Åmli sentrum fredag kveld, og fra scenen i Badeparken lørdag.

Andre Spellemann-vinnere som var på festivalen var Thom Hell og Susanne Sundfør.

– Jeg er veldig stolt av far. Jeg er imponert. Jeg har sett på ham noen ganger nå, og han ser fornøyd ut. Han smiler, det er viktig, sier Alaska.

Video 53035b72-bd75-4a78-afc1-073662c49cf0.jpg

Se Video: Jonas Alaska er stolt av faren, som har laget festivalen Heimover! i hjembygda.

Godt fornøyd

Og festivalsjef og initiativtaker Trond Aslaksen, far til Jonas Alaska, bekrefter at han er fornøyd. Det ble en hyggelig og intim opplevelse i Badeparken lørdag.

Og mens det regnet litt langs kysten, smilte sola store deler av dagen i Åmli. Festivalsjefen gikk mye av dagen med nesa vendt oppover, men det kom ikke regn.

Heimover

Mange hundre mennesker møtte opp i Badeparken og fikk blant annet med seg flere Spellemann-vinnere.

Foto: Pål Tegnander / NRK
Thom Hell

Thom Hell var en av artistene som spilte både fredagen og lørdagen.

Foto: Pål Tegnander / NRK

– Det veksler mellom nydelig sommervær og litt høstvær. Vinden er litt plagsom, men den kommer og går. Det er som med livet, det går opp og ned.

Etter flere måneder med planlegging ble han rørt over å se hvor bra resultatet ble. Glade mennesker, store musikkopplevelser, og festivaldeltakere som spiste lokale varer fra den noe spesielle festivalmenyen; hjortepølse, hjortehamburger og kjøttsuppe.

Ville løfte Åmli

– Vi er en gjeng her som har hatt lyst til å finne på noe artig. Mange av oss har vært tungt inne i volleyball i noen år og har arrangert en del der, med europacup og eliteseriekamper. Og så har vi følt at vi har manglet noe som kunne løfte Åmli litt.

– Jeg har hatt en inngang til musikkmarkedet som har vært litt spesiell med to sønner som er musikere, så tilgangen på gode musikkrefter lå i dagen. Lysten til å gjøre noe artig og muligheten til å få det til, gjorde at vi satset.

– Dessuten er vi samfunnsengasjerte og Åmli-patrioter og har lyst til å tegne et nytt bilde av Åmli. Vi bestemte oss for å arrangere og så har vi jobbet hardt for å få det til, sier Aslaksen.

– Ikke A4

To av de som kom på festivalen er Brit Maria Marcussen og Gunn-Alice Andersen fra Åmli.

Heimover!

Gunn-Alice Andersen og Brit Maria Marcussen var to av flere hundre fornøyde festivaldeltakere. Her i samtale med festivalsjefen.

Foto: Pål Tegnander / NRK

– Det er fantastisk at noen tar initiativ til å lage en festival lokalt her i Åmli, og det er veldig gøy å se hva de har fått til og hvor flott de har gjort det.

– Jeg er kjempefornøyd. Festivalen har et lokalt preg, de har vært kreative og har gjort det litt annerledes. Det er ikke A4, det er spesielt, og det er det som gjør det gøy å være her, sier Marcussen.

– I tillegg er vi foreldre til tre av guttene i Wango, så vi er forpliktet til å stille, sier Andersen.

I tillegg til Wango, kunne de to også få med seg Synne Sanden, Mikhael Paskalev, Thom Hell, Susanne Sundfør, Jonas Alaska og PowPow fra scenen i badeparken.

Søndag ble festivalen avsluttet med konsert med Kirsten Bråten Berg med band i Åmli kirke.

Siste nytt fra NRK Sørlandet