NRK Meny
Normal

Havnet i koma etter én slurk vin

En 59 år gammel mann fra Arendal ligger i koma og politiet frykter årsaken kan være forgiftet vin. Nå stanser Vinmonopolet salget av vinen.

Torres San Valentin

Det er denne typen vin politiet nå ber folk om å ikke drikke.

59-åringen er trolig forgiftet etter å ha drukket hvitvin av typen Torres San Valentin. Vinen kan være kjøpt i Sverige.

Ifølge politiet sto det mellom liv og død da mannen kom til sykehuset i Arendal på lørdag, skriver Agderposten.no.

- Mannen skal ha drukket vinen på lørdag, og etter fem minutter gikk vedkommende rett i koma. På bakgrunn av det som er opplyst fra sykehuset tror vi at han er forgiftet, men vi er ikke sikre, vi har bare en sterk mistanke, sier politiadvokat Leif Aleksandersen til NRK.

I en pressemelding opplyser vinmonopolet at de umiddelbart stanser salget av den aktuelle hvitvinen.

Kan være forgiftet av kaliumcyanid

Politiet mistenker at mannen er forgiftet av kaliumcyanid og undersøker nå om det giftige stoffet kan ha vært i vinflaska mannen drakk av, skriver VG Nett.

- Symptomene ligner veldig, men dette kan vi ikke si med sikkerhet ennå. Vi har sikret oss flasken og kommer til å ta prøver. Resultatene fra prøvene vil trolig være klare om én uke eller to, sier politiadvokat Ernst Ragnar Pfaff til avisa.

Politiet advarer alle mot å drikke den spanske vinen. Det er uklart hvor 59-åringens vin ble kjøpt, men mye tyder på at det kan ha vært i Sverige.

- Kona mente at vinen var kjøpt i utlandet, mulig i Sverige, men kunne ikke slå fast dette med sikkerhet. Jeg jobber med å komme i kontakt med svensk politi, sier Pfaff.

Politiet sjekker nå saken opp mot en tidligere trussel mot Systembolaget i Sverige. Systembolaget mottok like før jul i 2007 en gifttrussel hvor en person hevdet å ha forgiftet vin i Sør-Sverige. Et titalls butikker mottok trusselbrevene, som ble poststemplet i Danmark.

59-åringens tilstand er fortsatt alvorlig, men noe bedre enn da han ble lagt inn, ifølge NTB.

Har kontaktet Vinmonopolet

Vinen er også i salg i Norge og politiet har varslet Vinmonopolet om mistanken om giften.

- Dette er en alminnelig vin som selges både i Norge og Sverige. Familien har mistanke om at flaska kan være kjøpt i Sverige, men vi har varslet Vinmonopolet, siden de også har denne vinen i sitt sortement, sier politiadvokat Leif Aleksandersen til NRK.