NRK Meny
Normal

-Tekstene handler om livet og kjærligheten

De kaller seg "Harrys Bar" og er i utgangspunktet en duo, men da Mats Aronsen og Rasmus Solem spilte inn plate tok de med seg en rekke gjesteartister fra musikermiljøet i hjembyen Arendal.

Mats Aronsen

Mats Aronsen i 'Harrys Bar'.

Foto: Privat

Både Mats Aronsen og Rasmus Solem har vært aktive i musikkmiljøet i Arendal i en årrekke. I tillegg til å være musiker er Mats Aronsen leder for musikkfestivalen Canal Street i Arendal.

Rasmus Solem er profesjonell musiker og har spilt med diverse kjente artister og vært med på plateinnspillinger både som musiker og produsent. Og etter to år som "Harrys Bar" kom duoen med debutplata "The Island".

Musikalsk vennegjeng

– Bak navnet Harrys Bar ligger tanken om en musikalsk vennegjeng som møtes i en bar eller på en kafé og har det hyggelig sammen. Og siden vi har mange dyktige musikere fra miljøet i Arendal med oss på plata, syntes vi det passet godt til gruppenavnet, forteller Mats Aronsen.

I vennegjengen som bidrar er Jonas Alaska.

– Han har jeg kjent lenge, og da jeg skrev låten «Head in the dark» tenkte jeg at den er som skapt for Jonas Alaska. Jeg er veldig glad for at han sa ja til å synge den låten på CD-en, sier Aronsen.

Rasmus Solem

Rasmus Solem i Harrys Bar'

Foto: Privat

Selv om dette er debutplata til Harrys Bar, startet samarbeidet mellom de to arendalittene for lenge siden.

– Vi kjenner hverandre godt og begynte å jobbe sammen i 1995 med "Amerikalinjen". Med det bandet har jeg gitt ut flere plater med norske tekster, fortsetter Mats Aronsen.

– Men for fire-fem år siden begynte jeg å skrive engelske tekster, og det er de som nå er blitt sangene i "Harrys Bar", sier Aronsen.

Høstlig plate


– Tekstene handler om livet og kjærligheten, smiler Mats Aronsen
.

– Jeg skriver om både glade ting og om det som er vanskelig. Noen tekster handler om fine sommeropplevelser, mens andre er mer høstlige. Det er mange stemninger i tekstene mine, forklarer Aronsen som selv synger de fleste sangene på plata.

– Mange har beskrevet plata som er høstlig plate, fortsetter Aronsen. – Jeg har ikke noen tanker om det selv, annet enn at noen av tekstene handler om høst og vinter. Musikalsk befinner vi oss i en blanding av mange stilarter.

– Her er både pop, rock, folk og litt jazz. Og det at vi også har gjesteartister som bidrar med sine tolkninger gir plata et mangfoldig og sammensatt uttrykk. Og det er nettopp slik vi har ønsket at plata skal bli, konkluderer Mats Aronsen.

Torsdag er det tid for anmeldelse av «The Island» med "Harrys Bar". Det er Øyvind Nyvoll som skal dele ut poeng på skalen fra 1 til 10 i ukas Musikksnakk, torsdag rundt klokken 16.30.