NRK Meny
Normal

Hareides forlovede leder avisboikott

KrF-leder Knut Arild Hareides forlovede, Lisa Maria Larsen, fronter en aksjon for å boikotte aviser med Anders Behring Breivik på forsiden.

KrFs Knut Arild Hareide og Lisa Maria Larsen

Knut Arild Hareide og Lisa Maria Larsen fra Flekkefjord forlovet seg i fjor. KrF-lederen er også leder for Stortingets 22. juli-komité. (Arkivfoto)

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

På Facebook har 28-åringen opprettet en gruppe kalt «Vi som boikotter aviser med abb avbildet på forsiden».

– Overdriver bildebruken

Det melder VG Nett.

Da avisen meldte om saken torsdag morgen hadde gruppa rundt 300 medlemmer. Når klokka nærmer seg 12 er medlemstallet økt til nærmere 900.

Larsen peker på hva ofre og pårørende gjennomgår når de ser Breiviks ansikt på forsidene av papiravisene under rettssaken.

– Mitt utgangspunkt er at jeg synes mediene har overdrevet bildebruken av gjerningsmannen. Dette har irritert meg i lang tid og jeg ønsker å sende et signal til avisene, sier Lisa Maria Larsen.

Til VG sier Knut Arild Hareide at han ikke støtter forlovedens boikott og vil ikke melde seg inn i gruppa.

Breivik på avisforsider

Anders Behring Breivik på forsiden av torsdagens VG og onsdagens Dagbladet. Sistnevnte har ikke bilde av den terrortiltalte på forsiden torsdag.

Foto: Lars Erik Larsen / NRK

Kritisert av støttegruppa

Også leder Trond Henry Blattmann i Nasjonal støttegruppe etter 22. juli har tidligere bedt avisene om å slutte å trykke bilder av terrorsiktede Anders Behring Breivik på forsidene, på grunn av belastningen for fornærmede og etterlatte.

Etter at NRK skrev om saken én måned etter terrorangrepene har saken i skrivende stund blitt delt 1626 ganger på Facebook.

Tidligere KrF-politiker

Lisa Maria Larsen har tidligere vært politiker i KrF, men er nå uten verv i partiet.

Hennes forlovede er også leder av Stortingets 22. juli-komité, som har behandlet redegjørelsen fra daværende justisminister Knut Storberget og forsvarsminister Grete Faremo om terrorangrepene.

Paret forlovet seg i fjor.