NRK Meny
Normal

Hardrock på Sørlandstoppen

Nykommer på Sørlandstoppen onsdag 5. mars blir gruppa INCHI fra Vennesla låta "Free Fall"

Inchi

INCHI på Sørlandstoppen

Foto: Arash Taheri

Hardrockbandet Inchi fra Vennesla spiller moderne og eventyrlysten metall og vi har hentet nykommerlåta fra deres nyeste cd "We're all tired of Dying" som kom ut i fjor.

Gode kritikker

Venneslabandet debuterte i 2005 og fikk gode kritikker. Debutplata ble valg til Ukas urørt og har vært hyppig spilt i radio i Norge og i Sverige. Også fra den nyeste plata har en av låtene vært Ukas Urørt på NRK og har gått flere runder på NRK's Urørt Svisj og ZTV. Inchi har markert seg som et energisk og visuelt liveband og har siden 2005 spilt over 60 konserter i Norge og turnert i utlandet.

Frontfigur og låtskriver i Inchi er Dagfinn Bjelland (vokal, gitar). De andre musikerne som spiller på låta er Kristian Wikstøl (bass), Stig Reinertsen (trommer), Øyvind Neset (perkusjon), Jaime Riveros (xylofon) og Tara Øverland på kvinnevokal. Låta vi har valgt er er en ballade som viser en mykere side av Inchi med innslag av kvinnelig vokal og strykere.

Utfordrer Rysstad

Inchi utfordrer Sørlandstopplista som for tiden toppes av Kim André Rysstad fra Rysstad etterfulgt av Postscriptum fra Lillesand, Espen Grjotheim fra Grimstad, Stein Roger Sordal fra Kristiansand og The Violent Years fra Mandal. Sørlandstoppens jury avgjør sammen med lytternes egne poeng rekkefølgen på lista. Neste ukes nykommer kan du høre fredag i vår ettermiddagssending på radio, og på våre internettsider. Det blir også en liten presentasjon i vår Kulturkalender på TV fredag i vår distriktssending. Fra fredag kan du forhåndsstemme på din lokale musikkfavoritt på SMS.

Stemmelista

1. Soldaten / Kim André Rysstad

2. Where did my love go / PostScriptum

3. My land / Espen Grjothem m/Secret Garden

4. Moving Clouds / Sordal

5. The Violent Years / The Violent Years

6. Free Fall / Inchi