Har tro på jernbanespor

En jernbanelinje for godstransport mellom Vatnestrøm industriområde i Iveland og Sørlandsbanen ser ut til å være fullfinansiert.

Gro Anita Mykjåland

Ordfører i Iveland kommune, Gro Anita Mykjåland er glad for at det sannsynligvis blir mindre trafikk på veien mellom Vatnestrøm og Kristiansand.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Det er gode nyheter for Iveland-ordfører Gro-Anita Mykjåland.

– Jeg håper virkelig at vi i løpet av 2016 kan ønske det første toget velkommen opp til Vatnestrøm industriområde.

– Handler om trafikksikkerhet

På Vatnestrøm ligger produksjonslokalene til Voss Production, som produseres vannet «Voss». Årlig går det 4000 trailere med vann fra Vatnestrøm til Kristiansand, der vannet blir eksportert til mange forskjellige land.

Et jernbanespor fra industriområdet på Vatnestrøm og ut til sporet på Sørlandsbanen, vil gjøre at vannet kan fraktes med tog til Kristiansand.

– Dette handler først og fremst om trafikksikkerhet. Å få denne godsmengden over til jernbanen, er en viktig sak for regionen.

Voss Production

Årlig går det 4000 trailere med vann fra Vatnestrøm til Kristiansand.

Foto: Voss Production

Tror jernbanelinja kommer

Areal og transportplan-utvalget i Kristiansand-regionen har bevilget to og en halv million kroner til videreføring av prosjektet med å få jernbanespor fra Vatnestrøm industriområde.

– Jeg er veldig glad for at regionen nå tar ansvar for dette. Det betyr at vi kan sette i gang og jobbe med å få dette realisert, sier Mykjåland.

Ordføreren føler seg trygg på at jernbanelinjen kommer på plass. Ifølge henne kan det skje allerede neste år.

De totale kostnadene skal være på åtte millioner kroner.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

Avbrøt intervjuet i gledesrus: – Jeg kan ikke tro det