NRK Meny
Normal

Har tillit til egen rådmann

Kommunestyret i Kvinesdal har tillit til rådmannen og avviste å gjennomføre en debatt om hennes rolle som styreleder for Sørlandet sykehus.

Camilla Dunsæd tillit Kvinesdal

Camilla Dunsæd fikk ikke mistillit mot seg i kommunestyremøtet i Kvinesdal.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Gruppeleder i Frp Ronny Nielsen mente det måtte stilles mistillit til rådmann i Kvinesdal Camilla Dunsæd, som også er styreleder for Sørlandet sykehus. Nilsen mener hun burde ha sikret fødeavdeling og akuttberedskap ved sykehuset i Flekkefjord, i det siste styremøtet ved sykehuset.

Gruppeleder i Frp Ronny Nielsen

Gruppeleder i Frp Ronny Nielsen.

Foto: Svein Sundsdal / NRK
Kommunestyremøte Kvinesdal

Kommunestyremøte i Kvinesdal.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– I vårt parti er vi misfornøyd med at Dunsæd ikke sikret føde og akutt i Flekkefjord, sa Nielsen i kommunestyremøtet onsdag kveld:

– Vi fremmer ikke et forslag om mistillit, men ønsker en åpen debatt i kommunestyret i stedet for i sosiale medier, hvor den florerer. Dette er et tema størsteparten av bygdas innbyggere er opptatt av.

Han fikk ikke medhold.

– Hennes rolle har vært debattert tidligere da hun fikk tilbud om styreplass og deretter om å bli styreleder. I 2014 gav vi henne full tillit, sa ordfører Svein Arne Jerstad.

– Vi har full tillit til jobben som rådmannen gjør. Hennes rolle er drøftet tidligere og avklart. Det kan ikke være slik at hver gang vi er uenige med hvordan hun stemmer så skal en stille mistillit, sa Bente Ingebretsen (Ap).

– Det er en riktig måte å gjøre det på at vi voterer om vi skal ha en sak eller ikke, sa varaordfører Per Sverre Kvinlaug.

Bare tre – alle fra Frp – stemte for en debatt, og dermed falt den.