NRK Meny
Normal

Her konkurrerer de med paramotor

I helgen er rundt 50 paramotor-entusiaster samlet i Gjerstad. Målet er å lage et landslag.

Flygende entusiaster samlet på Holmen gård i Gjerstad.

NETT-TV: Flygende entusiaster samlet på Holmen gård for å fly Paramotorglidere.

Treffet for de flygeglade amatørene er på idylliske Holmen gård i Gjerstad.

Alle i landet med lisens for paramotorgliding i Norge er i helgen invitert til Holmen gård i Gjerstad, hvor 30-40 personer er samlet.

Vil etablere et landslag

– Her vil vi samle de som driver med motorflyging i Norge. Nå prøver vi å samle alle som driver med dette i Norge. Håpet er å starte et landslag på sikt. Her kan vi øve på konkurranseflyging, sier Halvor Landsverk, daglig leder på Holmen , og entusiast som har drevet med paramotor-flyging i mange år.

Der trener de blant annet på ekstremsporten «Pylon slalom flyging». Det er ikke lov å konkurrere i denne sporten i Norge. Derfor holder deltakerne seg til trening.

– Vi håper å få lov til å drive konkurranseflyging om noen år. Her driver vi sikker kjøring, sier Alf Sigurd Nipe, leder for Humla Paramotorklubb.

Paramotor

En flyger klar til å ta av med paramotor-glideren sin.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Med lufta som lekeplass

– Med motor på paraglideren kan vi starte på flat mark, så det er en av fordelene med paramotor sammenlignet med vanlig paragliding, sier Nipe.

Nipe forteller at doningen er enkel å ta med seg, og er en billig måte å komme seg opp i lufta.

– Det er egentlig noe alle kan klare med litt trening og lust til å prøve seg på noe litt ekstremt. Dessuten må du være i god kondisjon og glad i luftsport, sier lederen for Humla Paramotorklubb.

Humla ble stiftet i 2012 og tar sikte på å samle paramotormiljøet i Norge.