NRK Meny
Normal

– De har ødelagt ferien for en del mennesker

Agder politidistrikt har oppklart en rekke av hytte- og båtinnbruddene i begynnelsen av mai. De har nå pekt ut en hovedmann, i tillegg til fire andre pågrepne.

Politiillustrasjon

Politiet har pågrepet fem personer etter hytteinnbrudd i Agder.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

I en 8–10 dagers periode i begynnelsen av mai ble Vågsbygd, Kristiansand, Randesund og Høvåg utsatt for en rekke hytteinnbrudd, i tillegg til brukstyverier av båter.

Agder politidistrikt mener flere av sakene er knyttet sammen, og i en pressemelding forteller de at flere av innbruddene nå er oppklart.

Mistenkt kvinne

Ifølge politiet har en mann blitt pågrepet, i tillegg til at de har en mistenkt kvinne i 20-årene. I tillegg skal tre andre menn var knyttet til enkelte av innbruddene.

– Hovedmannen er tidligere domfelt. Han har vært involvert i alle båttyveriene, i tillegg til de fleste hytteinnbruddene, sier leder av gjengangerprosjektet i Agder politidistrikt, Frode Smith til politi.no.

I alt skal det være snakk om ni båter og ti hytter. Ifølge Smith er alle de involverte rusmisbrukere.

– De fleste har ikke noe sted å bo, de bor hos hverandre. Flere av hyttene de har begått innbrudd i, har de bodd i. De har ødelagt ferien for en del mennesker, sier Smith til politiets hjemmesider.

Mistenkte liten gruppe

Politiet sier at de mistenkte at innbruddene ble begått av en liten gruppe gjerningspersoner basert på erfaring.

Det var blant annet funn av spormateriale i enkelte saker som gjorde at de kunne knytte hovedmannen til forholdene.

– Vi har et stort fokus på å gi folk trygghet, og å ta gjengangerne som står bak en stor andel av straffbare forhold, sier Øystein Jørgensen, som er fungerende leder for etterforskningsseksjonen ved Kristiansand politistasjon.