NRK Meny
Normal

Har levert inn klage på millionkravet

Kilden Teater- og Konserthus mener hele millionkravet fra Skatt sør bør trekkes i sin helhet.

Kilden

KLAGER PÅ MOMSKRAVET: Kilden Teater- og Konserthus har i dag levert inn en klage til skattemyndighetene på millionkravet de har fått.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Tilbakebetalingskravet fra skattemyndighetene er på nesten 300 millioner kroner for Kilden Teater- og Konserthus.

I dag er det forfallsdato, men Kilden har ikke tenkt til å betale tilbake pengene før deres klage om utsettelse er endelig avgjort.

I klagen står det blant annet:

«Sakens dokumenter viser i detalj at Kilden ved flere anledninger har forsøkt å få veiledning og til dels også fått dette fra skattekontoret. Nå i ettertid har denne veiledningen vist seg å være uaktsom i forhold til den kompleksiteten som EØS-regelverket bidrar til i norsk avgiftsrett.»

Omstridt krav

11. november ble det klart at skattemyndighetene fastholder prinsippet om at all virksomhet konserthusene driver med er å anse som økonomisk aktivitet i konkurranse med andre.

Dermed ble tilbakebetalingskravet opprettholdt fullt ut for all momskompensasjon som er gitt i henhold til kompensasjonsloven.

Tilbakebetalingskravet er på 294.455.009 kroner for Kilden Teater- og konserthus og 256.878.528 kroner for Stavanger konserthus. Til sammen 550 millioner kroner.

Kravet har skapt mye rabalder. Stavanger-ordfører, Christine Sagen Helgø, sa at hun heller ville gå til rettssak enn å betale, og finansministeren og kulturministeren har sagt at de vil vurderer å forandre reglene for kulturhus.

Skattemyndighetene derimot mener de har tolket lovet riktig.