NRK Meny
Normal

Protesterer mot «OL-nekt» - her får de ansatte se OL når de vil

De ansatte på bedriften Resa i Kristiansand får se OL når de vil, også når de er på jobb. Trykkeriet har til og med et eget OL-studio.

De ansatte ved trykkeriet Resa i Kristiansand har fått et eget OL-studio på jobb. Arbeidsgiveren har lagt alt til rette for at de ansatte skal kunne følge med på TV-sendingene i arbeidstida.

SE VIDEO: På trykkeriet Resa i Kristiansand er det ingen OL-nekt. Der får de ansatte se OL når de vil.

Christoffer Iglebæk

Christoffer Iglebæk er daglig leder ved trykkeriet Resa i Kristiansand. Han gir de ansatte full tilgang til OL som en protest til Fabian Stangs OL-nekt.

Foto: Odd Rømteland / NRK
Fabian Stang

Ordfører i Oslo Fabian Stang sier nei til TV-titting i arbeidstiden under vinter-OL i Russland.

Foto: Sørbø, Krister / NTB scanpix

– Så lenge folk produserer det de skal når de er på jobb, bør de også ha muligheten til å se litt på OL, sier Christoffer Iglebæk, som er daglig leder i Resa.

Trykkeriet i Kristiansand har lagt alt til rette for at de ansatte kan nyte OL også i arbeidstiden.

Iglebæk og de andre ansatte har bygget et helt eget OL-studio med tribune. Der skal ingen av de ansatte trenge å gå glipp av favorittøvelsen til tross for at de er på jobb.

Må ta igjen det tapte uten betaling

– For oss som er veldig sportsinteresserte er dette helt fantastisk, sier medarbeider Bjørn Hamre.

Oslos ordfører Fabian Stang har gitt beskjed om at de ansatte i kommunen ikke får se OL på TV i arbeidstiden. Gjør de det, mener han de må ta igjen det tapte uten betaling i etterkant.

Print

- Du trenger ikke fly til Russland for å få med deg OL, er slagordet til trykkeriet i Kristiansand. Der får de ansatte se OL når de vil så lenge jobben blir gjort.

Foto: Resa Profiltrykkeri

– For meg er det helt opplagt at vi ikke ser på TV når vi er på jobb. Alle som jobber i Oslo kommune utfører en viktig oppgave til nytte for byens innbyggere, har Stang tidligere uttalt til NRK.

– Har ingenting i mot at de ansatte ser på OL

Det var nettopp disse uttalelsene som fikk daglig leder Christoffer Iglebæk til å gå motsatt vei.

OL varer i to og en halv uke og sendingene går i stor grad på dagtid. Iglebæk mener det ikke bør være til hinder for at de ansatte skal få med seg favorittøvelsene under vinter-OL i Sotsji.

– Jeg har ingenting imot at de ansatte ser på OL så lenge de ansatte gjør jobben sin vel å merke.

– Jobber desto hardere

OL-studioet på trykkeriet er utrustet med en stor flatskjerm og medarbeiderne er omringet av plansjer med russiske fjell for å få den ekte vinterstemningen.

Ifølge bedriften går ikke TV-tittingen utover produksjonen.

– Vi jobber desto hardere når vi ikke ser på TV så vi produserer faktisk akkurat det samme som før, sier medarbeider Bjørn Hamre.

Bjørn Hamre

For medarbeider Bjørn Hamre er OL-studioet midt i blinken. Da får han sett OL når han vil, selv om han er på jobb.

Foto: Odd Rømteland / NRK