Jobber med å få oversikt over skadeomfanget

Agder Energi jobber på spreng for å skaffe seg oversikt over skadeomfanget etter uværet. – Vi må sannsynligvis bruke helgen til dette også, sier Christian Altmann, kommunikasjonsdirektør i Agder Energi.

Uvær har tatt strømmen. Agder Energi, linjerydding, uvær,

Et helikopter sjekker strømlinjene i Vegårsheit etter uværet torsdag. På bakken jobber en ansatt fra Agder linjerydding.

Foto: Kjell Inge Søreide

– Vi har ikke befart absolutt alt ennå. Vi var oppe med fire helikoptre i dag, men det gjenstår fremdeles mye opprydningsarbeide, og noe av dette arbeidet vil

Christian Altmann

Kommunikasjonsdirektør i Agder Energi, Christian Altmann

Foto: Privat

pågå også i morgen, sier Christian Altmann, kommunikasjonsdirektør i Agder Energi.

Han regner med at opprydningen er ferdig i løpet av lørdag. På det meste jobbet 200 montører og linjeryddere på spreng, torsdag og natt til fredag, for å få strømmen tilbake.

– På et gitt tidspunkt i går ble det registrert mellom 70 og 80 høyspentfeil over hele Agder. En time etterpå var det like mange, men da var det på helt andre steder. Det flyttet seg hele tiden. Så hvor mange vi har hatt totalt, er umulig å si ennå, sier Altmann.

Det var Farsund – og Listerområdet, samt østre del av Aust-Agder, som ble hardest rammet av stormen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Uvær har tatt strømmen. Agder Energi, linjerydding, uvær,

Her har eit stort tre veltet over noen strømmaster i Vegårshei etter stormen torsdag. Mannskap fra fra Nettpartner og Agder Linjerydding er i gang med å rydde opp. F.v. Tormod Hagelia i Nettpartner og Jakob Einar Olimstad Agder Linjerydding.

Foto: Kjell Inge Søreide

– På det verste hadde vi 26.000 abonnenter uten strøm. Nå er antallet nede i 2000, men vi jobber på spreng for at alle skal få strømmen tilbake så fort som mulig, forklarer Altmann.

Han sier at linjeryddere og montører har brukt fredagen på å rydde vekk trær som har falt i skogen og lener seg på kraftlinjer.

– Vi blir dessverre nødt til å koble ut strømmen på visse strekninger for å jobbe sikkert. Det kan medføre at noen abonnenter opplever strømbrudd i kortere perioder fredag og lørdag, men det blir som sagt midlertidig kutt.

Uvær har tatt strømmen. Agder Energi, linjerydding, uvær,

Arbeid med å utbedre feil på strømnettet i Vegårsdhei kommune. Agder Energi har folk fra Nettpartner og Agder Linjerydding ut som gjør det de kan for å gi folk strømmen tilbake.

Foto: Kjell Inge Søreide
Over 20 trær og strømlinjer blåst over ende på riksvei 41 i Birkenes.

Fra torsdag kveld, da veimannskaper var ute på riksvei 41 i Birkenes, etter at over 20 trær hadde veltet og blokkerte veibanen.