NRK Meny
Normal

– Dobbeltdrapssiktet utpekte drapsvåpenet

Politiet mener de har funnet en kniv som er drapsvåpenet. Siktede forklarte hvor han hadde lagt kniven, og politiet har sendt den til kriminaltekniske undersøkelser.

Oversiktsbilde over Kristiansand

Her ved Wild Minne skole ble de to drepte funnet etter knivstikkingen mandag.

Foto: PER ARNE KVAMSØ / DRONEKONTORET

Politiet sier torsdag ettermiddag at de har sikret seg biologisk materiale som knytter siktede i dobbeltdrapssaken til drapshandlingen.

Sikret seg DNA-bevis

– Vi har sikret oss biologisk materiale. Vi sitter blant annet på DNA-bevis som knytter siktede til handlingen, sier sjef Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar.

Siktede har vært samarbeidsvillig med politiet og han har forklart hvor han har lagt fra seg det han selv utpeker som drapsvåpenet.

– Politiet har vært på stedet og sikret en kniv som vil bli kriminalteknisk undersøkt i løpet av kort tid, sier Kaddeberg Skaar i en pressemelding.

– Jeg opplever at min klient i veldig stor grad gir viktig informasjon til politiet slik at de kan gjøre nødvendige undersøkelser, sier advokat Stallemo.

Hadde kuttskader

15-åringen som er siktet for dobbeltdrapetmøtte til det første vitneavhøret med kuttskader, ifølge hans forsvarer.

Svein Kjetil Stallemo

Forsvarer Svein Kjetil Stallemo.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

– Da jeg kom til politistasjonen fortsatte ikke politiet avhøret. Kuttskadene måtte sys av lege, sier forsvarer Svein Kjetil Stallemo til Dagbladet.

På grunn av siktedes psykiske tilstand ble han innlagt på psykiatisk avdeling på Sørlandet sykehus etter avhøret.

Mener avhøret var riktig

Forsvarer Svein Kjetil Stallemo er sammen med flere andre kritiske til at gutten ble avhørt og sikta av politiet uten forsvarer tilstede.

I pressemeldingen skriver politiet at når det gjelder kritikken fra forsvarer om det første avhøret der siktede etter hvert tilstod drapene, er politiets oppfatning at siktedes rettigheter etter straffeprosessloven er ivaretatt og at det er gjort riktige vurderinger.

Ifølge politiet er avhøret også tatt opp på video.

Den drapssiktede 15-åringens forsvarer Svein Kjetil Stallemo krever å få utlevert lydopptaket av avhøret der gutten innrømmet dobbeltdrapene.

Forsvarlig å avhøre

Kaddeberg Skaar mener politiet har overholdt straffeprosesslovens regler.

– Vi har overholdt straffeprosessloven. Den dobbeltdrapssiktede 15-åringen ønsket selv å forklare seg om hva som var skjedd. Vi foretok vurderinger om det var forsvarlig å avhøre ham, sier Kaddeberg Skaar etter kritikk fra 15-åringens forsvarer.

– Både gutten og verge var kjent med at han ikke hadde plikt til å forklare seg og at han hadde rett på forsvarer, legger han til.

– Politiet redegjorde for omstendighetene rundt avhøret med siktede i rettsmøtet i går. Der ble det også redegjort rundt statusskifte fra vitne til siktede, uten at det kom noen anmerkninger fra forsvarer, sier Kaddeberg Skaar.

15-åringens forsvarer opplyser til NRK at det er planlagt et nytt avhør av klienten i neste uke. Gutten er overført til Bjørvin fengsel i Bergen.