Har do-filmet 50 ganger

Mannen som plasserte et skjult kamera på et toalett på Universitetet i Agder tilstår å ha gjort det samme over 50 ganger tidligere.

Toalett på UiA hadde kamera

Kameraet som var plassert på toalettet på UiA skulle fange studentenes underliv. (arkivfoto)

Foto: Ane Lindahl/NRK

Mannen i slutten av 30-åra innrømmer å ha filmet folk på ulike toaletter ved universitetet og et solstudio i over ett år. Det sier politiadvokat Carl-Henning Leknesund i Agder politidistrikt.

Mannen som var regisrert som student, ble pågrepet av politiet i går. Han har i avhør forklart at det ligger seksuelle motiv bak filmingen.

– Han har oppgitt å ha hatt et seksuelt motiv for sin handling. Han har håpet å fange på film at noen skulle foreta noe seksuelt inne på disse toalettene, sier politiadvokaten.

30 personer på film

Det vekket oppsikt og harme blant studentene ved universitetet i Kristiansand da de fikk høre at de kunne ha blitt smugfilmet under toalettbesøk. Et skjult kamera ble funnet funnet på et fellestoalett i forrige uke.

Også på et solstudio i byen har mannnen vært på ferde med kameraet. Men ifølge poltiet har ikke mannen lykkes ved hvert filmforsøk.

- I omlag 30 av disse 50 gangene har han lykkes i å få filmet folk, sier Leknesund.

Siktet mot underlivet

Politiet har beslaglagt diverse elektronisk utstyr hos mannen, og gjennomgår mannens datamaskin.

Regner dere at folk som tror de er blitt filmet vil kontakte politiet?

– Vi ser ikke bort fra det. Det vi har sett hittil ser ut til å være av dårlig kvalitet. Kameraet er først og fremst innstilt mot underlivet til folk og ikke ansiktet - så de er ikke så lett gjenkjennelige, sier Leknesund.

Den siktede ble allerede for 12 år siden bøtlagt for kikking i et solstudio. Denne gang risikerer han adskillig strengere straff.

- Det er snakk om smugkikking på offentlig toalett som innebærer en stor integritetskrenkelse for de som rammes. Strafferammen i slike saker er 1 - 3 års fengsel, sier politiadvokaten.