Hopp til innhold

Har bemannet politibåten igjen etter tyveriraid

Etter en serie båttyverier mellom Søgne og Lillesand de siste ukene skal politiet på nytt patruljere skjærgården.

Politibåten ved Odderøya i Kristiansand

Sesongen for politibåten er blitt forlenget.

Foto: Lars Eie / NRK

Båttjenesten i Agder politidistrikt ble i utgangspunktet avsluttet for året for tre uker siden, men politiet så ikke noe annen løsning enn å «sjøsette» båten igjen.

– Det vil ingen ende ta. Vi får håpe isen legger seg på vannet tidlig i år, kommenterer etterforskningsleder John Tomas Homme til NRK.

John Tomas Homme

John Tomas Homme

Foto: THOMAS GRØNVOLD

Tre fengslet så langt

Politiet i Søgne, Kristiansand og Lillesand har de siste ukene vært nedsyltet i arbeid knyttet til båttyverier i skjærgården.

Senest mandag kveld ble en mann (30) og en kvinne (20) pågrepet i en båthavn i Søgne. De to kom inn til havna i det som viste seg å være en båt stjålet i sommer. De ble pågrepet av politiet og senere arrestert.

Begge er kjent av politiet fra tidligere. I forbindelse med pågripelsen ble det gjort beslag av flere gjenstander politiet mener stammer fra ulike innbrudd.

Mandag ble en 31-åring fengslet. Han er siktet for en flere båttyverier i sommer. Homme sier mannen har en historikk med en rekke båttyverier de siste årene.

I forrige uke ble også to menn pågrepet og senere varetektsfengslet siktet for båttyverier. Pågripelsen skjedde i elva Otra.

Koordineres fra Kristiansand

– Dermed har vi pågrepet fem personer på svært kort tid. Disse står bak svært mye, og vi håper mange uoppklarte tyverier nå kan få en løsning, sier Homme.

På grunn av omfanget av tyverier har Kristiansand politistasjon overtatt ansvaret for etterforskningen av sakene med hjelp av lensmannskontorene.

Nå er planen at politibåten skal bemannes opp de neste dagene for å kjøre rene patruljeoppdrag.

– Politibåten var egentlig blitt parkert før vi kom til september, men nå har vi tatt noen grep for å få den i drift igjen. Vi håper det kan gi resultater, sier Homme.

Siste nytt fra NRK Sørlandet