Har anmeldt rektoren på sønnens skole

Ann Kristin Klokk Nøstvold mener barneskolerektoren har brutt opplæringsloven ved å ikke gjøre nok for å stoppe mobbingen av hennes 13 år gamle sønn.

Ann Kristin Klokk Nøstvold fra Søgne har politianmeldt rektoren på sønnens barneskole. Hun mener rektoren har brutt opplæringsloven ved å ikke gjøre nok for å stoppe mobbinga av hennes 13 år gamle sønn.

Fredag morgen anmeldte moren rektor Cecilia Mossige Johansen ved Langenes skole i Søgne til politiet. Hun mener det er nødvendig for at mobbingen av sønnen skal ta slutt.

– Jeg vil at rektor skal ta ansvar. Sønnen min og andre som blir mobbet skal bli rettferdig behandlet, sier hun.

Inger Grete Lia Stålesen

Tidligere etterforskningsleder i politiet Inger Grete Lia Stålesen mener mobbesaken er alvorlig.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Med seg til politiet hadde hun tidligere etterforskningsleder i politiet Inger Grete Lia Stålesen. Hun har over 30 års erfaring med vold og mobbesaker.

– Det er alltid alvorlig når barn mobbes, men det blir enda mer alvorlig når ledelsen på en skole ikke tar nok ansvar. Det er ikke gjort i denne saken, sier hun Lia Stålesen.

– Leker med barnas liv

De to siste årene har den 13 år gamle gutten som går i 7. klasse, blitt mobbet. Han har også vært utsatt for flere voldsepisoder.

Moren har sikret bevis og papirer fra fastlege og skole. I en stor dokumentperm finnes det et bilde som viser hevelse og kutt i guttens bakhodet. Skaden er fra en slåsskamp i klasserommet.

– Tror du en anmeldelse vil sørge for at sønnen din får det bedre?

– Jeg håper det. Jeg håper rektor og skoleledelsen skjønner alvoret og slutter å bagatellisere. De leker med barnas liv.

Bilde etter voldsepisode

KUTT OG HEVELSE: Slik kom 13-åringen hjem fra skolen. Han hadde en stor hevelse i bakhodet og et kutt etter å ha blitt banket opp i klasserommet på barneskolen.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Ikke første mobbesak i Søgne

Jon Wergeland

Kommunalsjefen for oppvekst i Søgne, Jon Wergeland, sier kommunen nå må forholde seg til politiets etterforskning.

Foto: Håkon Eliassen / NRK
Åse R. Severinsen

Ordfører Åse R. Severinsen synes det er trist at kommunen får en ny mobbesak.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Rektor Cecilia Mossige Johansen har fått anledning til å uttale seg, men vil ikke stille til intervju med NRK. I stedet henviser hun til kommunalsjefen for oppvekst i Søgne, Jon Wergeland.

Han sier det er dialog mellom kommunen og familien. Kommunen skal ha satt inn tiltak de siste ukene, men moren har likevel valgt å anmelde.

– Når familien ikke er fornøyd med vår håndtering av saken, må vi forholde oss til at politiet skal se på vår håndtering, sier Wergeland.

Dette er ikke den første alvorlige mobbesaken i kommunen. For to år siden ble kommunen dømt til å betale 650.000 kroner i erstatning til Robert Liland.

– Vi prøver å finne ut hva som gjør at foreldre og elever ikke når fram. Per i dag har jeg ikke et godt svar, sier ordfører i Søgne Åse R. Severinsen.

Ann Kristin Klokk Nøstvold

Ann Kristin Klokk Nøstvold er sint og skuffet over rektorens behandling av hennes 13 år gamle sønn.

Foto: Håkon Eliassen / NRK