NRK Meny
Normal

Har aldri vært i bedre form

Lørdag bokser flekkefjæringen Alexander Hagen sin 7. proffkamp. Hagen mener han aldri har vært i bedre form.

Alexander Hagen

Alexander Hagen vant kampen mot Karel Horejeck fra Tsjekkia under Nordic Fight Night i København 29. november.

Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Torsdag formiddag dro Hagen til Frederikshavn for å gjøre seg klar til kampen mot Ivan Stupalo fra Kroatia. Stupalo er 24 år og har bokset 18 proffkamper. Han har vunnet ti og tapt åtte av kampene. Lørdag er Hagen i ringen igjen.

Rutinert

Hagen vet at kroaten har rutinert bokser. Stupalo drev tidligere med kickboksing, så han har mye kamperfaring. Men det skremmer ikke den 26 år gamle flekkefjæringen.

– Han har bokset 18 proffkamper. Men jeg har fått ganske mye erfaring selv etter å ha trent med proffene i Tyskland, sier Hagen som har seks proffkamper bak seg.

26 åringen er en del av Team Sauerland, der også risørbokseren Kai Robin Havnaa er med.

Havnaa bokset sin første proffkamp og vant i november i fjor. Også han skal i ringen i Arena Nord i Danmark 7. februar. Havnaa møter bulgareren Merdjidin Yuseinov.

Trener Joey Gamache forteller til Sauerlands eget nettsted at Havnaa har hatt en fin utvikling.

– Kai utvikler seg bra. Han har jobbet hardt. Det er mye arbeid igjen, men det begynner å komme seg bra, sier Gamache.

Den amerikanske treneren Gamache vet hva han snakker om. Han er selv to ganger verdensmester og trente på det berømte Kronk Gym i Detroit i USA.

Hagen

Alexander Hagen bokser mot Ivan Stupalo i Berlin i februar. Her fra en tidligere kamp i 2014.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Vinn eller forsvinn

Forrige gang Hagen bokset, handlet det om å vinn eller forsvinn. Han tapte sin femte proffkamp mot ukraineren Yevgeni Makhteienko og da på knockout. Derfor var kampen mot tsjekkeren Karel Horesjek i november i fjor viktig og den vant Hagen.

– Jeg føler ikke det samme presset på meg. Men det er ingen andre alternativer enn å vinne. Jeg skal bare gjøre jobben min. Gjør jeg som på treningen så går det bra, mener Hagen.

Han ser fram til kampen som er den tredje på fem måneder. I fjor ble det ikke så mange kamper på kort tid. Da bokset han i fjor fikk han en kamp i februar og en i september som han tapte. Det mener han er for få kamper. Men formen er nå god.

– Jeg er i kjempeform. Har ikke hatt oppholdt etter mine siste kamper. Formen er bedre enn de siste kampene mine, forteller bokseren.