NRK Meny
Normal

Håper på 500 til idrettsgalla

For første gang arrangerer idrettskretsene i Agder idrettsgalla i Kristiansand. Prosjektleder Tore Løvland håper å fylle hele idrettshallen i Aquarama.

Tore Løvland

Tore Løvland gleder seg til Idrettsgalla Sør. Hallen skal pyntes for anledningen, og volleyballnett skal byttes ut med festmiddag.

Foto: Kristine Sterud / NRK

I januar hvert år ruller Idrettsgallaen på tv-skjermer Norge over. Denne helgen er det duket for den lokale varianten, når Aust- og Vest-Agders idrettskretser arrangerer Idrettsgalla Sør i Aquarama i Kristiansand.

– Da skal vi hedre de lokale idrettsheltene på Sørlandet, sier prosjektleder Tore Løvland.

Det blir utdelt ti priser, i åtte forskjellige klasser, samt en ildsjelpris for Vest-Agder, og en for Aust-Agder.

– Det har vært bra pågang på de nominerte. Jeg tror juryen har hatt en vanskelig jobb, men har forstått at de allerede har bestemt vinnerne. sier han.

Hvem som vinner blir offentliggjort under gallaen på lørdag.

Over 400 påmeldte

Arrangementet har plass til 500 mennesker, og hittil er det ventet litt over 400.

– Alle de nominerte får ta med seg to stykker ekstra. Og det er om lag 400 påmeldte nå, sier Tore Løvland, og mener hallen vil føles full ut uansett.

– At det blir en fin kveld for alle som er glade i idrett er jeg helt overbevist om.

Han er ikke skuffet over at det ikke er utsolgt.

– Vi er ikke misfornøyd med antall påmeldte. Alle nye ting trenger tid før det blir ordentlig etablert og kjent, sier han.

Planen er at arrangementet videre skal holdes annethvert år i Kristiansand og Arendal.

Idrettshallen skal pyntes

– Utøverne skal hedres for det de har prestert. Og få den anerkjennelsen av resten av idretten på Sørlandet. Det er det som betyr noe, sier Løvland om arrangementet.

Julie Strømsvåg og Dag Otto Lauritzen skal være konferansierer.

– Det blir mye flott underholdning og flotte prisvinnere. Siden det er galla er det mat involvert, og jeg tror det vil bli veldig stas å være der, sier Løvland.

Idrettshallen i Aquarama skal pyntes for anledningen.

– Det blir flott, og du vil ikke kjenne igjen idrettshallen fra sånn det er når Vipers spiller kamper der. Det er et flott lokale å bruke den dagen, sier han.

På dagtid arrangerer Olympiatoppen Sør seminarer.

Det har tidligere vært arrangert idrettsgalla i byen, men da i regi av Kristiansand kommune. Helgens arrangement er i regi av idrettskretsene i Agder-fylkene, samt Kristiansand og Arendal kommune.

Andre samarbeidspartnere til arrangementet er Fædrelandsvennen, Agderposten, LOS, SR-Bank, Scandic Kristiansand Bystranda, Best Event, Aptum Kommunikasjon og Voss Water.