NRK Meny
Normal

Håper folk husker alle åtte årene

Torill Rolstad Larsens utgang på den åtte år lange ordførerperioden i Arendal har blitt turbulent. Den avtroppende ordføreren håper folk vil huske hele ordførerperioden når de tenker tilbake på årene under Rolstad Larsens styre.

Torill Rolstad Larsen blir uavhengig

Tiden i ordførerstolen går mot slutten for Torill Rolstad Larsen, som fredag melder seg ut av Senterpartiet for å avslutte ordførerperioden som partiuavhengig.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

20. oktober er ordførertiden historie mens historiebøkene står for tur.

– Klart det har vært turbulent

Rolstad Larsen sier til NRK at hun håper bråket i vår ikke svartmaler den siste fireårsperioden.

– Jeg håper det står at det de siste fire årene har skjedd mye i Arendal. Men det er klart det siste halve året, eller året, har vært turbulent. Det er klart det er mange som kanskje vil dra frem det. Men for min del vil jeg helst glemme dét og se på det som er positivt, sier Rolstad Larsen, som fredag melder seg ut av Senterpartiet.

Listefarse

Ap-ordfører på Demokratenes liste

SORT KAPITTEL: Det ble skittentøyvask i Arbeiderpartiet da Ap-ordføreren plutselig sto oppført som toppkandidat for Demokratene.

Foto: Montasje:Asbjørn Odd Berge / NRK

Rolstad Larsen representerte Arbeiderpartiet helt frem til i vår. Partitopper krevde imidlertid hennes avgang etter listefarsen, der hun etter samtaler med Demokratene plutselig befant seg som toppkandidat for Vidar Kleppes parti til fylkesvalget i høst.

Dette førte videre til at hun meldte seg inn i Senterpartiet for å kunne bli strøket fra Demokratenes liste.

– Har vært veldig mye positivt

NRK spør om hennes reaksjon hvis det i historiebøkene vil stå at hun var en ordfører som mistet grepet og rotet det til på tampen av sin ordførerperiode.

– Det er klart at det er en oppfattelse som noen har. Jeg er veldig lei meg for at det har blitt sånn, så jeg håper egentlig at det blir glemt og at en kan se de åtte årene under ett. Og det har vært veldig mye positivt, sier den avtroppende ordføreren.

Uavhengig inntil videre

Torill Rolstad Larsen blir uavhengig

UAVHENGIG: Ordføreren vil være uavhengig når hun forlater ordførerstolen.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Fredag melder hun seg også ut av Senterpartiet.

– Nå går jeg av som ordfører 20. oktober. Da vil jeg også være uavhengig politisk sett, sier Rolstad Larsen til NRK.

Om det blir nye partiinnmeldelser og potensielle utmeldelser vil tiden vise.

– Jeg vil bruke et par år, frem til neste stortingsvalg, for å se om jeg kan finne et nytt parti som jeg kan identifisere meg med og kanskje melde meg inn i, eller i hvert fall sympatisere med, sier den omstridte ordføreren til NRK.

Einar Halvorsen og Torill Rolstad Larsen

NY ORDFØRER: Einar Halvorsen (H) blir ny arendalsordfører etter Torill Rolstad Larsen. (Arkivfoto)

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Pause fra politikken

Samtidig varsler Rolstad Larsen at hun også er på vei ut av hele politikken, i hvert fall for denne gang.

– Per nå er jeg ferdig, men det er nå fire år før det er noe nytt kommunevalg, og jeg vet ikke hva som skjer i løpet av de fire årene. Men per dags dato er jeg ferdig, sier ordføreren.

Ingen kontorrotte

I første omgang skal hun se seg om etter en ny jobb utenfor politikken.

– Jeg skal forhåpentligvis fortsette å jobbe i kommunen. Jeg gikk av som lærer da jeg ble ordfører. Det jeg ønsker meg er selvfølgelig en jobb hvor jeg kan jobbe med mennesker, for det trives jeg godt med. Å være en såkalt kontorrotte, det passer ikke meg. Jeg må være ute blant folk, sier 58-åringen.

Foreløpig er det usikkert hvilken stilling hun får, men Rolstad Larsen tror hun er i full sving i en ny jobb i løpet av kort tid.