NRK Meny
Normal

Vindbjartspiller etter voldsepisoden: – Håper å få 40 prosent av synet tilbake

Vindbjart-spiller Simen Gimmestad, som mistet store deler av synet etter vold på byen, håper en operasjon skal hjelpe han.

Simen Gimmestad

24 år gamle Simen Gimmestad fikk store skader i ansiktet og spesielt i det høyre øyet da han ble utsatt for vold på byen. Bildet er tatt noen dager etter voldsepisoden i mars i år.

Foto: Håkon Løtveit

24-åringen, fra Hurum i Buskerud som bor på Sørlandet, har nå 15 prosent syn på det høyre øyet som ble skadet etter at han ble angrepet på byen i Kristiansand i mars. Nå håper han en operasjon vil gi han bedre syn.

– Jeg skal ta en operasjon på hornhinnen, det er jo den som er skadet. Jeg håper å få 40 prosent syn tilbake, selv om det skal mye til. Jeg håper å bli litt bedre.

Sliter etter voldshendelsen

Gimmestad sliter fortsatt etter hendelsen. Han skulle bare ut på byen med gutta fra Vindbjart tidlig i mars i år. Det endte med en brutal voldsepisode der Simen ble angrepet med et ølglass. Det førte til skadene på det ene øyet.

Det har gått syv uker siden livet hans ble forandret. Han tåler ikke sterkt lys og klarer ikke åpne øyet ennå. Det renner og svir.

– Jeg føler humøret er på vei tilbake. Jeg har fått masse støtte, men det er disse plagene jeg vil bli kvitt.

Simen Gimmestad

UPROVOSERT VOLD: Simen Gimmestad mener han ble utsatt for blind vold på et utested i Kristiansand i mars i år. Han ser kun 15 prosent på det høyre øyet etter volden.

Foto: Håkon Løtveit

–Jeg er skuffet over han

Ifølge Gimmestad vil rettssaken mot mennene som banket han og kameraten opp starte etter sommeren.

En 20 år gammel mann fra Kristiansand er siktet for legemsbeskadigelse. Han erkjenner straffskyld mot Gimmestad.

– Det vil bli spesielt å se han i øynene. Jeg er skuffet over det han gjorde. Det er ikke sånn man kan gjøre, men jeg føler ikke hevnlyst. Jeg vil at han skal få den straffen han fortjener, sier 24-åringen.

20-åringens forsvarer, Bjørge Usterud Tveito, sa til NRK.no i mars at klienten har erkjent straffskyld for selve voldshandlingen.

– Han erkjenner å ha kastet ølglasset, så får vi se nærmere på hvilke straffebestemmelser handlingen faller under, sa Usterud Tveito.

Lagkamerat Christian Follerås var også med Gimmestad på byen kvelden alt skjedde. Han måtte sy flere sting i hodet etter angrepet.

Tilbake på fotballbanen

Nå har fotballspilleren begynt å trene rolig igjen. Målet er å komme tilbake på fotballbanen og spille for 2. divisjonsklubben i Vennesla, men legene ber han holde seg på sidelinjen en god stund til.

– Jeg håper å være tilbake til neste sesongstart om et år, sier

Nå skal han få en maske som skal beskytte øyet han kun ser 15 prosent med.