Håper å arrangere proffkamp i Arendal

Arendal Bokseklubb, som har som mål å bli landets beste bokseklubb, håper det kan blir arrangert proffboksing i byen.

Kai Robin Havnaa

Bokseklubben i Arendal har som mål å bli landets beste, og med Kai Robin Havnaa som forbilde, håper de at flere skal gjøre som han, og bli proffboksere.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

I går kom avgjørelsen om at proffboksing blir lov her til lands. Forslaget om å oppheve forbudet ble vedtatt i Stortinget med 54 mot 48 stemmer.

Kampen om å arrangere den første kampen er allerede i gang, og både Oslo og Bergen kjempen om den. Ifølge Norges Bokseforbund kan den første proffkampen på norsk jord avholdes allerede i februar 2015.

– Proffkamp i Arendals storstue

Selv om landets ferskeste proffbokser kommer fra Arendal, vil ikke byens egen bokseklubb melde seg på i den konkurransen om å arrangere den første kampen. Men både klubbleder Liv Andersen og boksetrener Thorbjørn Gyberg håper at det på sikt vil bli arrangert et proffboksestevne i byen.

– Vi har ikke ambisjoner om å arrangere den aller første proffboksekampen, men på sikt ønsker vi en proffkamp i Arendal, sier Liv Andersen.

Hun ser for seg at Team Sauerland, laget til Kai Robin Havnaa, kanskje kan være med å arrangere en kamp i Arendal.

Boksetreneren i klubben mener en proffkamp bør kunne legges til byens storstue.

– Kanskje kan det bli proffboksekamp i Arendal kulturhus midt i sentrum. Det er absolutt ikke noe umulighet, sier boksetrener Thorbjørn Gyberg.

NETT-TV: Vil bli landets beste bokseklubb

Bokseklubben i Arendal har som mål å bli landets beste, og med Kai Robin Havnaa som forbilde, håper de at flere skal gjøre som han, og bli proffboksere.

NETT-TV: Vil bli landets beste bokseklubb.

Tror på enda flere proffboksere fra Arendal

Arendal Bokseklubb startet opp for fire år siden, og har i dag 50 medlemmer. En viktig grunn til den store bokseinteressen i Arendal, er nettopp Kai Robin Havnaa, som for bare et par uker siden debuterte som proffbokser.

Liv Andersen tror at med Havnaa som forbilde i klubben vil klubben fostre enda flere proffboksere fra Arendal i fremtiden. Målet er å bli landets beste bokseklubb.

– Det håper jeg. Jeg tror absolutt vi kan bli så gode at vi kan ta det til det stadiet, sier hun.

NETT-TV: Jubler over bokse-ja
Havnaa og Gyberg om at proffboksing blir lovlig i Norge

NETT-TV: Bokser Kai Robin Havnaa jubler over bokse-ja.