Håndplukket til fartsfylt oppdrag

Superbike-fører Carl Berthelsen skal være med på å utvikle en helt ny motorsykkel for HPC- Power Suzuki Racing team.

Han ble Norgesmester i 2016, nå skal han hjelpe Suzuki racing team med å utvikle en ny motorsykkel

Kristiansanderen som ble norgesmester i Superbike i fjor, skal i kommende sesong kjøre for HPC-Power Suzuki Racing team i IDM, det internasjonale åpne tyske mesterskapet i roadracing.

– Det er nok noe av det beste noen nordmann har fått lov til på to hjul, i hvert fall så langt jeg vet, sier Carl Berthelsen om oppdraget han har fått.

Berthelsen har kjørt i omtrent 15 år og har deltatt i løp i hele Europa. I hele karrieren har han kjørt Suzuki, noe han skal han fortsette med.

– Alt kan forbedres

Det nye teamet han nå blir en del av, skal kjøre med den helt nye Suzuki GSX R 1000 R. Berthelsens hovedoppgave blir å hjelpe teamet til å utvikle en toppsykkel som på sikt skal kjøres i VM.

Carl Berthelsen

Carl Berthelsen ble norgesmester i Superbike i 2016.

Foto: Werner Winlund / NRK

Det skal han gjøre ved å kjøre fort og komme med innspill som kan bidra til å gjøre sykkelen best mulig.

Berthelsen mener ting alltid kan bli bedre.

– Uansett hva man holder på med, kan det forbedres. Det gjelder også motorsykler, hvor små detaljer kan gi mer effekt og bedre grep, sier han.

Berthelsen sier at det blant annet handler om dekk, støtdempere, elektronikk, bensin og selve motoren, som ifølge ham alltid kan bli sterkere.

Skal jobbe sammen med andre toppkjørere

I utviklingen av den nye sykkelen, skal Berthelsen og hans team jobbe sammen med to andre toppkjørere.

– De to andre kommer rett ifra VM og har kjørt verdensmesterskap i mange år, og så er det meg. Det tyder på at vi har gjort noe riktig og blitt lagt merke til, sier han.

Allerede til helgen starter superbike-sirkuset sesongen med løp i Tyskland. Berthelsen stiller, klar som utvikler i Suzuki-teamet.

Berthelsen tror det blir vanskelig å være med å kjempe helt i toppen, men nå er det hans kunnskap og erfaring som er viktigst.

– Det er en annen måte å jobbe på, noe jeg gleder meg veldig til å være en del av, sier han.

Carl Berthelsen

Kristiansanderen blir en av tre førere i IDM-teamet HPC-Power Suzuki Racing.

Foto: Picman UK