NRK Meny
Normal

Handlet i nødverge

Kvinne sloss for å stoppe mann som ville legge bilde ut på Internett. Nødverge, sier advokat.

Mobil

Mannen ble angrepet da han truet med å legge ut et bildet av kvinnen på Internett.

Foto: Cathrine Brekka / NRK

En kvinne som angrep en mann som tok bilde av henne, kan ha handlet i nødverge.

Det mener advokat Cato Schiøtz.

Mannen tok bilde av henne på et utested i Arendal natt til søndag.

Han truet også med å legge bildet ut på Internett, og det kan ha utløst nødverge, mener advokaten.

Cato S.

En kvinne som angrep en mann som tok bilde av henne, kan ha handlet i nødverge. Det mener advokat Cato Schiøtz.

Foto: Erlend Aas, Aas, Erlend

- Dersom fotografen sier at dette bildet skal offentliggjøres på Internett, så er det ulovlig. Det kan man sette seg i mot. Dersom fotografen ikke vil høre, har man også lov til å skaffe seg kamaraet, utfra en slags nødverge-konstruksjon, sier Schiøtz.

Kinkig situasjon

De to er i tjueårene, og kjenner ikke hverandre fra før. Etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen sier politifolkene som kom til stedet natt til søndag, opplevde en svært kinkig situasjon.

- Politipatruljen kom over en dame og en mann som sloss utenfor en pub i Arendal. Bakgrunnen var at mannen hadde tatt et bilde av dama i en noe ugunstig situasjon, da ble kvinnen sint, sier Reiersølmoen.

Ikke ulovlig å ta bilde

Kameraer i mobiltelefon er over alt, og mange har opplevd å bli fotografert av ukjente. Det må folk finne seg i, sier advokat Schiøtz. Men folk har all rett til å motsette seg at bilder blir publisert for eksempel på Internett.

- Det er ikke forbudt å ta bilde av andre, i alle fall ikke på offentlig sted. Det som er ulovlig er å publisere fotografiet uten samtykke, hvis det ikke har allminnelig og aktuell interesse, sier Schiøtz.

Slettet bildet

Mannen sa til politiet natt til søndag at han vurderte å anmelde angrepet, men ingen anmeldelse kom i går. Saken ble trolig løst på stedet da politiet fikk hånd om telefonen og slettet bildet på stedet.