NRK Meny
Normal

Håndballstjerne gjør comeback

Kristine Lunde-Borgersen gjør comeback som håndballspiller i Vipers Kristiansand. Det betyr at hun gjenforenes med sin tvillingsøster på håndballbanen.

Kristine Lunde Borgersen gjør come back som håndballspiller i Vipers Kristiansand. Det betyr at hun gjenforenes med sin tvillingsøster på håndballbanen.

Kristine Lunde-Borgersen har spilt 181 landskamper for Norge. Nå gjør hun comeback i Vipers Kristiansand.

Hun har en lang karriere bak seg både på klubblag og det norske landslaget. Tirsdag ble det kjent at Kristine Lunde-Borgersen gjør comeback på håndballbanen.

– Håndball er jo gøy, rett og slett! Det er et fint lag og jeg er glad i jentene, sier en fornøyd Lunde-Borgersen, etter pressekonferansen tirsdag formiddag.

Kristine Lunde-Borgersen

Kristine Lunde-Borgersen gleder seg til å spille håndball igjen, og spesielt til å spille sammen med sin tvillingsøster, Katrine Lunde.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Kristine Lunde-Borgersen skal erstatte Marta Tomac, som pådro seg en stygg korsbåndsskade før finalekampen mot Larvik tidligere i vår. Men Lunde-Borgersen skal også fortsette som assistenttrener i klubben.

– Jeg har en god dialog med Kenneth (Gabrielsen, red.anm.), så jeg tror vi kan få til begge deler, fortsetter hun.

En god erstatter

Vipers-trener Kenneth Gabrielsen er også godt fornøyd med at Lunde-Borgersen blir å se på banene igjen.

Kenneth Gabrielsen

Vipers-trener Kenneth Gabrielsen, tror Lunde-Borgersen med all sin erfaring, vil kunne bidra godt på banen i neste sesong.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

– Dette syns jeg er den desidert beste løsningen vi kunne komme opp med. De fleste spillerne i Norge og Europa på det nivået vi må ha, er under kontrakt, som det koster mye penger å kjøpe ut. Jeg har veldig tro på det konseptet vi har startet, sier Gabrielsen.

Han legger ikke skjul på at det er vanskelig å erstatte en spiller som Marta Tomac, men han er sikker på at Lunde-Borgersen er en type som vil kunne være med å avgjøre i viktige kamper.

– Kristine skal nå bruke tiden godt til å komme i god fysisk form, så jeg tror dette vil gagne oss veldig, sier Gabrielsen.

Gjenforent med tvillingsøster

Kristine Lunde Borgersen har 181 landskamper på det norske landslaget, og har spilt i flere klubber i Europa.

Katrine Lunde Haraldsen

Katrine Lunde har også signert kontrakt med Vipers. Det betyr at tvillingsøstrene blir gjenforent på håndballbanen neste sesong.

Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix

Tvillingsøster Katrine Lunde har allerede meldt overgang til Vipers, så nå vil tvillingsøstrene igjen spille på samme lag.

– Det er noe vi har håpet skulle skje, men som vi hadde slått fra oss. Så det blir veldig gøy. Katrine er kjempemotivert og kjempeglad for dette og har nok også pusha på litt, sier hun og smiler.

Lunde-Borgersen har skrevet en ettårskontrakt med klubben.