Hadde nedrykk i tankene før sesongen

Start-direktøren innrømmer at han skjønte at det bar mot nedrykk allerede før sesongen startet.

Start-direktøren Even Øgrey Brandsdal er lite imponert over hva klubben har fått til denne sesongen.

MARERITTSESONG: Even Øgrey Brandsdal sier de snart ikke husker hvordan det er å vinne en fotballkamp.

– Jeg hadde det i tankene før sesongen startet. Vi spilte en høstsesong i fjor uten en seier og så skulle vi ta det med oss i en ny sesong uten de store sportslige grepene, sier direktør Even Øgrey Brandsdal og fortsetter;

– Vi visste det kom til å bli tøft, men rekka uten seiere har nok spilt oss et lite puss. Nå blir vi minnet på det hele tida og det er vi drittlei av, sier han oppgitt.

– Et sant mareritt

Uttalelsene fra Brandsdal kom etter at Start hadde gått på nok et tap på hjemmebanen i Kristiansand. Denne gangen 1-4-tap mot Aalesund.

Sørlandsklubben har ikke vunnet en seriekamp siden 4 juli 2015. Det vil si 38 kamper på rad uten seier.

Etter tapet mot Aalesund fredag kveld rant det over for den engasjerte direktøren.

– Det er helt ubegripelig. Jeg klarer ikke å se galgenhumoren i det lenger. Nå går det på stoltheten. Vi blir pisset på hele veien og det ordentlig tungt. Det er et sant mareritt.

– Det er rekord-få mennesker på stadion og vi taper 1-4. Vi rakner fullstendig. Vi husker snart ikke hvordan det er å vinne, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Einar Øgrey Brandsdal

FRA LETTELSE TIL SKUFFELSE: Her jubler Start-direktøren etter at Start vant over to kamper i kvaliken mot Jerv i fjor høst. Nå er det lite å juble for.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– 2017 blir utfordrende

2016 ser ut til å bli et år verken folk i klubben eller supporterne kan være spesielt stolte av. Negative sportslige rekorder, få tilskuere på Sør Arena, salg av førstelagsspillere og dårlig økonomi har preget året.

Dessverre ser ikke 2017 ut til å bli noe særlig bedre.

– Vi vet at neste år kommer til å bli utfordrende økonomisk. Nå har vi god økonomisk kontroll, men vi har fått sportslige utfordringer fordi vi har brukt mindre penger enn tidligere.

– Vi lever av engasjement og entusiasme. Det klarer vi ikke skape for øyeblikket. Heldigvis vet vi at dette vil komme tilbake igjen, men fotball er ferskvare og akkurat nå er vi nede i en mørk skyggedal, sier Brandsdal.

Laster innhold, vennligst vent..