NRK Meny
Normal

Mistenker unge gutter

Politiet vil snakke med to mindreårige gutter etter skolebrann.

Brann

Taket på Birkenlund er brent opp og skolen har fått store vann- og røykskader.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Birkenlund skole i Arendal er sterkt skadet etter brannen tirsdag kveld. Brannvesenet fikk slokket  brannen i natt, og nå pågår oppryddingsarbeidet.

LYD: STORE SKADER PÅ SKOLEN

Brannvesenet mener det begynte å brenne i søppeldunker som sto like ved skolen, og at brannen derfra har spredt seg til kledningen på skolebygget.

En smal del av skolebygningen som forbinder to større deler av bygget ble først antent. Deretter spredte flammene seg til begge sider, ifølge operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt.

- Politiet vil kalle inn to mindreårige gutter som er observert i området med fyrverkeri, sier Jørgensen.

Omfattende skader

Birkenlund skole

Store vannskader på Birkenlund skole etter brann.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Taket på gymsalen og lærerværelset, i tillegg til store deler av ungdomstrinnet, har fått store brann-, røyk- og vannskader.

Onsdag skulle vært planleggingsdag for lærerne ved skolen, og fra i morgen skulle over 500 elevene vært tilbake etter juleferie. Det blir det nå ikke noe av. Når skolen igjen kan åpne for undervisning er ennå uklart.

- Lokalene der ungdomstrinnet holdt til er totalskadet. Det er vannskader og røykskader flere steder. Nå må det saneres og ryddes opp. Dette er en tragedie, sier rektor ved skolen Aslak Heim Pedersen.

- Kan det være elever ved skolen som står bak?

- Det er politiets sak å finne ut hva som har skjedd, men er det mindreårige som har gjort dette må vi ta vare på dem, sier rektoren.

Birkenlund skole ble bygget som barneskole i 1964. I 2004 ble skolene slått sammen til Birkenlund skole, står det på skolens hjemmeside. Det er rundt 570 elever som går på denne skolen.

Vannskader

Taket på skolen fikk store skader i brannen og administrasjonsbygg, gymsal, garderober og svømmebasseng er nå ubrukelige.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK