Guttedrøm går i oppfyllelse

Chris Pettersen (30) gikk på audition hos Cirkus Arnardo som niåring, og fikk jobben 21 år senere.

Cirkus Arnardos linedanser Chris Pettersen

Chris Pettersen er en norsk sirkusartist. Det er en sjeldenhet innen sirkusfaget.

Lørdag starter Cirkus Arnardo sesongen for 2016 i Arendal. Her skal Chris Pettersen opptre i manesjen for første gang.

– Jeg er skikkelig sirkusfan. Det har jeg vært fra jeg var liten av og jeg er det fortsatt, så å være med her er jo kjempestort, sier han.

Reiste ut og kom tilbake

Pettersen er ikke ny i sirkusfaget og han er heller ikke ukjent med å opptre. Tidligere har han blant annet danset på line foran 250.000 tilskuere med Cirque du Soleil under en opptreden i New York. Han har også deltatt i avslutningsseremonien under sommer-OL i London i 2012.

Chris Pettersen audition 1995

Bilde fra auditionen i 1995, da Chris Pettersen som niåring ønsker å bli med i Cirkus Arnardo.

Foto: Privat

– Men dette blir garantert enda mer spesielt, for dette blir som å komme hjem, og ingenting slår den følelsen sier Pettersen om den kommende Norgesturnéen med Cirkus Arnardo i en pressemelding.

Pettersen var allerede som niåring på audition hos Cirkus Arnardo. Sirkusdirektør Arild Arnardo husker godt auditionen i 1995.

– Jeg er gammel linedanser jeg også, så jeg så jo hva det var. Den gang var han jo litt for ung til å være med å reise, men nå har vi jo benyttet sjansen igjen, forteller Arnardo.

Få norske sirkusartister

Arild Arnardo forteller at det er sjelden de har en norsk artist i sirkuset. For Pettersen er det første gang han er med i et norsk sirkus.

Chris Pettersen

Chris Pettersen har opptrådt flere ganger i utlandet, men har nå vendt hjem igjen til det norske sirkuset.

Foto: Pressebilde av Felix Wey

– Jeg er veldig stolt av å kunne presentere meg selv som norsk sirkusartist i et norsk sirkus. Jeg er også veldig spent på hvordan publikum kommer til å ta imot meg, og jeg håper de liker det de ser. Kanskje jeg kan inspirere noen små gutter og jenter til å begynne med det her selv, sier han.

Pettersen forteller at han synes det er spesielt å stå ved siden av sirkusdirektøren og vite at han skal opptre i nettopp Arnardos manesje.

– Det er klart at det er veldig stort å treffe Arild Arnardo som er den eneste norske store sirkusdirektøren som er igjen. Han er en legende, en levende legende, så det er klart at det er med stolthet at jeg kan ta han i hånda og si tusen takk for at jeg får være med her, forteller Pettersen.

Ikke bare enkelt

Akrobatikken Chris utfører er ikke ufarlig. Han har både brukket armer og røket korsbånd.

– Nå er jeg skadefri så får vi håpe det holder seg gjennom sesongen, sier han og banker i bordet.