Hopp til innhold

Gutt (16) omkom i ulykke med båt og vannscooter

En 16 år gammel gutt fra Rogaland er bekreftet død etter et sammenstøt mellom en båt og en vannscooter på Rosfjorden i Lyngdal.

Rosfjord

Rosfjord.

Foto: Iris Elin Ullvang / NRK

Sammenstøtet mellom en båt og en vannscooter skjedde utenfor feriesenteret i Rosfjorden like før klokken 01 natt til fredag, opplyser politiet.

– En 16 år gammel gutt ble noe senere dessverre bekreftet omkommet, sier operasjonsleder Atle Loven ved Agder politidistrikt til NRK.

I tillegg til den omkomne gutten var ytterligere to gutter på 17 og 15 år involvert i ulykken. Den ene er sendt til Sørlandet sykehus med lettere skader, mens 17-åringen ble fraktet til Ullevål sykehus fredag formiddag.

Rosfjorden

Årsaken ikke kjent

Operasjonslederen opplyser videre at årsaken til ulykken foreløpig ikke er kjent, og at den videre etterforskningen vil avdekke denne.

– Vi jobber videre med kriminaltekniske undersøkelser. Vi har sikret oss fartøyene, og vil avhøre de involverte, sier operasjonslederen til NRK.

Føreren av båten er fra Lyngdal, mens vannscooterføreren og medpassasjeren er hjemmehørende i Rogaland.

Pårørende kom til stedet underveis. Politiet antar de har vært på ferie i området det skjedde.

Lise Tronstad Sagebakken, fungerende etterforskningsleder, leder etterforskningen etter hendelsen.

– Det blir gjort tekniske undersøkelse av vannscooteren og båtene, og skal finnes ut hvor hendelsen fant sted. Vi avhører involverte personer og vitner gjennom dagen.

Politiet har satt i gang oppfølging av alle involverte.

– Vi har varslet kriseteam og politiet har pårørende kontakt, som en del av oppfølgingen til de involverte parter, sier Sagebakken.

Ikke mistanke om ruskjøring

Politiet har rutinemessig tatt blodprøver av de involverte, men det er ikke mistanke om ruspåvirkning.

– Vi har sikret oss de to fartøyene og vil gjøre kriminaltekniske undersøkelser. I tillegg blir det gjort avhør av de involverte og eventuelle vitner som vi ikke har snakket med, forteller Atle Loven.

Ulykken skjedde mens natten var på sitt mørkeste, forklarer operasjonslederen til NTB.

Politiet fikk klokken 00.43 melding om rop om hjelp i Rosfjorden. Det ble antatt at en liten båt hadde kjørt inn i beina på en boreplattform som ligger i opplag i fjorden.

Politi, helsepersonell og en redningsskøyte dro til stedet og oppdaget at det dreide seg om sammenstøt mellom en båt og en vannscooter.

Laster Twitter-innhold