Hopp til innhold

Fikk Spellemannprisen

To sørlendinger fikk lørdag kveld Spellemannprisen. En i kategorien samtidsmusikk og en i kategorien metal.

The Cumshots

De er kjent for sine voldsomme liveopptredener, men det gikk rolig for seg da Ole Petter Andreassen på vegne av The Cumshots mottok Spellemannprisen i kategorien metal.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Mange sørlendinger var nominert til priser under årets Spellemannprisen som gikk av stabelen lørdag kveld, men bare to av dem kunne etter utdelinga holde en «munnharpe» i hånda.

Ole Petter Andreassen fra Flekkefjord fikk Spellemannprisen i kategorien metal, sammen med heavy metal-bandet bandet The Cumshots. Andreassen startet The Cumshots sammen med Kristopher Schau i 1999, og bandet har gitt ut tre album. Spellemannprisen får de for sitt siste album «A Life Less Necessary».

– Vi må få gitt beskjed om at vi har vunnet til vår vokalist (Kristopher Schau), men det kan bli vanskelig siden han hverken har TV eller telefon. Vi får stikke og besøke ham på mandag, sa Andreassen da han mottok prisen.

Ett av bandmedlemmene kledde av seg på overkroppen og tok sit-ups på scenen under prisutdelinga lørdag, men The Cumshots vil nok fortsatt huskes bedre for Quartfestivalen i 2004, da et par fra «Fuck for forest» hadde sex på scenen som en del av showet.

Gupta fikk pris

Rolf Gupta

Dirigent Rolf Gupta fikk pris for «Low Jive».

Foto: Espen Bierud / NRK

Dirigent Rolf Gupta var den andre sørlendingen som lørdag kveld fikk Spellemannprisen.

Han fikk pris i kategorien samtidsmusikk for albumet «Low Jive», sammen med Oslo Philarmonic Orchestra.

Gupta var dirigent på albumet, som ble spilt inn i 2008.

Blant de andre sørlendingene som var nominert, var Heroes & Zeros fra Lillesand, Helene Bøksle fra Mandal, trioen The Crank Bros. med tidligere Spellemannprisen-vinner Kjetil Grande i spissen, Ronnie Jacobsen fra Kristiansand, og Daniel Sandèn-Warg og Sigurd Brokke fra Setesdal.

Se video med de nominerte ved å klikke på bildet under:

Video nsps_upload_2010_1_25_18_15_46_344.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video fra nominasjonen i januar 2010.