Gullvinner Halvorsen: – En lagseier

Kristoffer Halvorsen var raskt ute med å dele æren for VM-gullet med lagkameratene.

Kristoffer Halvorsen

Kristoffer Halvorsen tok gull på U23 landeveisritt under sykkel-VM i Qatar.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Dette er en lagseier. I dag ser vi hva som bor i disse gutta, er det første kristiansanderen sier til NRK etter løpet.

20-åringen spurtet inn til seier i U23 landeveisritt under sykkel-VM i Qatar, etter en knallhard laginnsats.

– Dette er en ubeskrivelig følelse. Du ser hvordan de andre gutta jobber for meg i hele dag, sier Halvorsen.

Norges U23 landslag under landeveisrittet
Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

En kameratgjeng

I pressesonen etter løpet treffer Halvorsen igjen lagkamerat Anders Skaarseth, som han også sykler sammen med på Team Joker Byggtorget hjemme i Norge.

– Ingenting er bedre enn at alle gjør en god jobb og det toppes med en førsteplass. Bedre blir det ikke, så dette er helt ubeskrivelig, sier Skarseth.

Kristoffer Halvorsen

Kristoffer Halvorsen har tatt VM-gull i landeveisritt for U23-ryttere.

Foto: KHALED DESOUKI / Afp

Det norske U23-landslaget består av Kristoffer Halvorsen, Ole Forfang, Amund Grøndahl Jansen, Henrik Evensen, Anders Skaarseth og Fridtjof Røinås.

– Vi er sinnssykt gode kamerater også når vi ikke sykler. Vi er en vennegjeng på tur og da blir det litt spesielt. En utrolig følelse, sier Halvorsen.

Tilbake etter sykdom

For dagens gullvinner er kontrasten stor til situasjonen han var i for knappe to år siden. I starten av 2014 fikk han et virus i kroppen og brukte nesten et år på å komme seg på sykkelen igjen.

– Veien tilbake har vært hard. Jeg måtte legge sykkelskoa på hylla en lang periode, men etter at jeg kom skikkelig i gang med treninga har det gått greit, sier Halvorsen.

Begrepet «greit» er her en sørlandsk underdrivelse av at det har gått veldig bra. Under NM i juni i år kom Halvorsen på tredje plass, kun slått av Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff. Nå er han kaptein på U23-landslaget og var forhåndsfavoritt før dagens ritt i Qatar.