NRK Meny
Normal

Gullstolen tildeles for første gang lokale filmskapere

Kortfilmen «Small Talk» med produsent fra Grimstad og regissør fra Kristiansand fikk Årets Gullstol for norsk kortfilm på Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Even Hafnor på Kortfilmfestivalen

Regissør Even Hafnor takker fra scenen i Grimstad kulturhus lørdag kveld.

Foto: Ingrid Sølverud / Kortfilmfestivalen

Produsent Jon M. Puntervold fra Grimstad og regissør Even Hafnor fra Kristiansand kunne juble da kortfilmen de har laget sammen med regissør Lisa Brooke Hansen mottok Gullstolen på årets kortfilmfestival.

Prisen på 50.000 kroner er gitt av Norsk filminstitutt.

Dette er en historisk tildeling, da en filmskaper fra Grimstad aldri før har mottatt Gullstolen for norsk kortfilm gjennom Kortfilmfestivalens 38 år.

Rekordmange filmer

Kortfilmfestivalen har aldri mottatt så mange filmpåmeldinger som i år. Totalt 54 norske kortfilmer, 35 internasjonale kortfilmer, 10 dokumentarer og 28 musikkvideoer har konkurrert om prisene som ble delt ut under seremonien i Grimstad kulturhus lørdag kveld.

Vanskelige familiesamtaler

Slik lyder juryens begrunnelse for hvorfor «Small Talk» stakk av med prisen: Årets gullstolvinner berømmes for sin sømløse filmskaping, historieforløpets komiske men på samme tid urovekkende overgang fra lokalt til globalt, og den velkomne illusjonen av uanstrengt filmhåndverk.

Publikum får orkesterplass til en fortelling om en dysfunksjonell familie, som får oss til å le og samtidig vri oss i stolen. I tillegg vil juryen berømme skuespillerpresentasjoner som uttrykker så mye gjennom knappe ord som «ehm» og «ja».

Samtidig reflekterer de en kaldhet og distanse i de mest intime forhold – og vitner slik om en mindre beundringsverdig side av den menneskelige tilværelse.