Grønn løsning i Barbu?

Flere hundre fremmøtte på folkemøte om Barbu onsdag kveld. Nå er politikere på gli mot en grønnere utbygging.

Folkemøte Barbu
Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Flere hundre mennesker møtte frem da velforeningen i Barbu onsdag kveld arrangerte folkemøte om de gigantiske utbyggingsplanene i bydelen i Arendal.

Flertallet på møtet var kritiske til prosjektet, som innebærer 15 meter høye blokker mellom den eldre bebyggelsen og sjøspeilet.

Fullsatt galleri

Det ble nesten et hallelujah-møte for kritikerne til planene om en massiv utbygging i Barbu, i den gamle frikirka i bydelen i går kveld.

To- tre hundre mennesker hadde møtt frem for å møte politikere og utbyggere, som planlegger et miliardprosjekt med fire-etasjers blokker foran den gamle bebyggelsen i Barbu.

Nytt kompromiss

3 000 underskrifter mot prosjektet ble overrekt til ordføreren, for folk i Barbu ønsker at det slitte kaiområdet i bydelen heller skal bli omgjort til en bypark.

Et kompromiss som ble lagt frem på møtet blir nå vurdert av utbyggeren Barbu brygge.

Mange av politikerne i panelet er også på gli mot en grønnere løsning enn det forslaget administrasjonen i kommunen har gått inn for, sier SVs Rune Sævre.

- Jeg synes dette viser at en politisk prosess er i gang. Vi får stadig nye argumenter og synspunkter. SV har fremdeles diskusjon i gruppa, sier Sævre.

Barbu kompromiss-forslaget

Kompromiss-forslaget som ble lagt frem for første gang onsdag. En mellomting mellom bypark og bolig-prosjekt.

Foto: Axis